Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Προτάσεις για το τριήμερο 25-27 Ιανουαρίου

Παρασκευή
 
-15 Ιανουαρίου-28 Φεβρουαρίου  09.00-12.15

Το Ιστορικό– Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Βάσου Πετρόπουλου Παν. Γαρταγάνη, σας γνωστοποιεί ότι για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2013 διοργανώνει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

«Χίλιες και μία βελονιές» : πρόγραμμα για την κορινθιακή φορεσιά. Απευθύνεται στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.


Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα παρουσιάζονται στο χώρο του Μουσείου από Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 09.00-12.15, ενώ η οικονομική συμμετοχή κατά άτομο είναι (2) δύο ΕΥΡΩ. Σας υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή της τάξης ή του Σχολείου σας στις δραστηριότητες του Μουσείου απαιτείται προσυνεννόηση στο τηλ: 27410 25352, καθημερινά εκτός Δευτέρας και ώρες 08.30-14.00.


-Ημερίδα στην πανεπιστημιακή σχολή Κορίνθου 17-20.00

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εργαστήρι Πολιτικής ΙΙ» το οποίο υλοποιεί σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:

«Από τη διαβούλευση στη συλλογική δράση. Η συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης «Καλλικράτης»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος και θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές για τη συνέχιση αυτού. Θα μιλήσουν: οι Παντελής Σκλιάς & Ευγενία Βαθάκου (από την ομάδα διαχείρισης και υλοποίησης του προγράμματος στην Ελλάδα), η Burcu Oy (από την ομάδα του Πανεπιστημίου Bilgi στην Κωνσταντινούπολη), οι φοιτήτριες Χρυσάνθη Ζώκου και Παρασκευή Γεωργακά (από την ομάδα των φοιτητών που συμμετείχαν), και εκπρόσωποι από τις ομάδες εργασίας στους Δήμους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 – 20.00 στην Αίθουσα Ι 2 Δερβενακίων 47 & Αδειμάντου στην Κόρινθο.
 
-Σεμινάριο από δικηγορικό σύλλογο 13.00

Επιστημονικό σεμινάριο με θέμα: «η γενετική στην υπηρεσία της νομικής», διοργανώνει στην Κόρινθο ο δικηγορικός σύλλογος.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου και ώρα 1:00 μ.μ., στην αίθουσα 1 του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου. Θα καταπιαστεί με σύγχρονα επιστημονικά, τεχνολογικά και νομικά δεδομένα στον τομέα των αναλύσεων DNA, όπως εφαρμογές στην Αστική και Ποινική δίκη, επίλυση Υποθέσεων και η Ελληνική Πραγματικότητα.

Συμμετέχουν: Δρ. Γεώργιος Φιτσιάλος, Διευθύνων Σύμβουλος DNAlogy, Δικαστικός Πραγματογνώμων Ανάλυσης DNA. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

-Εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής 19.30

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης  "Εκκρεμότητες" που πραγματοποιούν δύο νέοι και εξαιρετικά ταλαντούχοι γλύπτες ο Γιάννης Μπρούζος και ο Δημήτρης Λάγιος....

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30μ.μ

Γιάννης Μπρούζος – Δημήτρης Λάγιος: Εκκρεμότητες

Με αφετηρία τη νεοελληνική καθημερινότητα , οι γλύπτες Γιάννης Μπρούζος και Δημήτρης Λάγιος αποπειρώνται να εγγράψουν στη συνείδηση του θεατή εικόνες - σύμβολα του πνεύματος της εποχής.

Κοινός τόπος και των δύο, καταρχάς η προσήλωση στη γλυπτική, ως διαδικασία μεταμόρφωσης της ύλης: ο Μπρούζος μέσα απ’ το μέταλλο και την πέτρα, ο Λάγιος μέσα απ’ τον πηλό και το γύψο.

Και ενώ το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι χειροπιαστό, οι μορφές, που προκύπτουν, δημιουργούν απορία, παραπέμπουν σε εύθετο χρόνο την επίλυση κάποιας εκκρεμότητας, που ακόμα βασανίζει. Οι χώροι του Μπρούζου θυμίζουν μέρη, που οι άνθρωποι εγκατέλειψαν ξαφνικά αφήνοντας εμφανή τα ίχνη της απουσίας τους, τα πέτρινα κρανία του είναι με ισχύ παρόντα στο χώρο, την ίδια στιγμή που φαίνονται ρευστά, έτοιμα να μετατραπούν σε μορφές οικείες και αναγνωρίσιμες. Με την ίδια υπερρεαλιστική αίσθηση είναι εμποτισμένες και οι μορφές του Λάγιου, αινιγματικές σε μια πρώτη ανάγνωση, στην πραγματικότητα, όμως, φανεροί κρίκοι μιας αλυσίδας αόρατων συνειρμών.

-Προβολή ταινίας στο Κέντρο Νέων στις 9.45μ.μ

“LA DOLCE VITA”

του Federico Fellini ,174΄
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κολιάτσου 112, 20100 Κόρινθος 27410 29980 Ε-mail: kentroneon@knk.gr

Σάββατο

-Εγκαίνια ηλεκτροφωτισμού του μνημείου του ναού του Απόλλωνα το Σάββατο 26 Ιανουαρίου

Την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μνημείου και τη νύχτα είχε η ΛΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων η οποία εκπόνησε τη μελέτη το καλοκαίρι του 2012 σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικού φωτισμού Διάθλασις Α.Ε., για να εγκριθεί στη συνέχεια ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Φωτισμένος και λαμπερός μέσα στη νύχτα είναι πλέον ο ναός του Απόλλωνα στην αρχαία Κόρινθο ύστερα από την ολοκλήρωση του έργου ηλεκτροφωτισμού του, τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ. Την πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μνημείου και τη νύχτα είχε η ΛΖ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων η οποία εκπόνησε τη μελέτη το καλοκαίρι του 2012 σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικού φωτισμού Διάθλασις Α.Ε., για να εγκριθεί στη συνέχεια ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η προβολή του μνημείου και όχι η επιβολή του φωτισμού επάνω του ήταν η βασική αρχή της μελέτης αλλά και η προσαρμογή των εντάσεων τόσο στο ίδιο όσο και στο άμεσο περιβάλλον του, η απόδοση των σκιάσεων και η ανάδειξη του δομικού υλικού κατασκευής του που ήταν ο πωρόλιθος. Φυσικά ελήφθησαν υπόψη η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και η αναστρεψιμότητα της επέμβασης σε περίπτωση που αποφασιστεί κάποτε αναστήλωση του ναού ενώ έγινε προσπάθεια να αποφευχθεί και η φωτορύπανση.

-FIN (δημοτική αγορά Κορίνθου μετά τις 22.00)
Μουσικές μέσα από τις καλύτερες μουσικές δεκαετίες. Μια διαδρομή από τα 60'ς μέχρι τα 80'ς.

-Deluxe (παραλία Καλάμια)

Ο Γόρδιος Δεσμός το Σάββατο 26.1 στο deluxe
Το μουσικό σχήμα Γόρδιος Δεσμος σε ένα μουσικό ταξίδι από τον Τσιτσάνη στο Χατζηδάκι, από τον Θεοδωράκη στο Λοΐζο,από το Μούτση στον Κουγιουμτζή και από τον Μικρούτσικο στο Μάλαμα...

Κυριακή 19.00

-Με άρωμα Αγίου όρους στη Νεμέα για όσους ξυπνούν πρωί...


Η εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου,της Ι. Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στις 5.30 το απόγευμα  στις αρχαίες   Κλεωνές. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας και επίσημη υποδοχή Της. Μετά τη Θεία Λειτουργία, θα ψάλλεται η Παράκληση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

-Εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου- Παρουσίαση βιβλίου στις 19.00

Μπορεί κάποιος να ζήσει σήμερα στην Ελλάδα χωρίς ευρώ; Ναι απαντάει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Αδρέας Ρουμελιώτης.

Το πως το εξηγεί στο τελευταίο του βιβλίο στο οποίο αναφέρεται στην ανταλλακτική-αλληλέγγυα οικονομία, τις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα. ενώ παρουσιάζει και τον τρόπο που κατόρθωσε να αναταχθεί το κατεστραμμένο Βανκούβερ, να επιβιώσει η Αργεντινή με τις λέσχες Nodos, τα creditos και τους περιαστικούς λαχανόκηπους Ροσάριο, αλλά και η Βραζιλία με την Banco Palmas, που το 2008 πήρε το βραβείο «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας» από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ένα βιβλίο πραγματικός οδηγός επιβίωσης στην εποχή της κρίσης…

Την παρουσίαση κάνουν οι :
Χριστόφορος Κάσδαγλης (δημοσιογράφος-συγγραφέας)
Χαράλαμπος Κασσίμης (Καθηγητής Αγροτικής οικονομίας στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο)
Βαγγέλης Αβδελάς (Γεωπόνος-μέλος της ομάδας Πελίτι")

Φυσικά θα παρευρεθεί και ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Ανδρέας Ρουμελιώτης

Για τα εγχειρήματά τους θα μιλήσουν οι:
  • Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός χώρος "σβούρα" Κόρινθος
  • Τράπεζα Χρόνου Κορίνθου
  • Δίκτυο διάθεσης βιολογικών προϊόντων "Αλλότροπον" Κόρινθος
  • Κοινωνικός χώρος "Βοτανικός κήπος" Πετρούπολης
  • και άλλες συλλογικότητες
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει πάρτυ στο φουαγιέ του θεάτρου.

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στις 7μμ
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου
(Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη)

-Μηδέν Ένα Stand up Comedy

Για πρώτη φορά στο Μηδέν Ένα,η μουσική θα σταματήσει να παίζει. Τη θέση της παίρνει ένα ζωντανό stand up comedy το οποίο θα μας παρουσιάσει ο Λάμπρος Φισφής,παραγωγός και παρουσιαστής της γνωστής εκπομπής,κάψε το σενάριο. Συμμετέχουν επίσης οι Διονύσης Ατζαράκης και Δημήτρης Χριστοφορίδης.

Στις κινηματογραφικές αίθουσες...

ΛΑΪΣ (τηλ.: 2741022540)

▪ ΟΙ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (GANGSTER SQUAD): Ώρες 19:45, 22:15.
Γκανγκστερικό Δράμα σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ. Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζος Μπρόλιν, Έμμα Στόουν, Νικ Νόλτε, Ρόμπερτ Πάτρικ, Τζιοβάνι Ριμπίζι. Διάρκεια: 113’.

▪ ΑΝΝΑ ΚΑΡΕΝΙΝΑ (ANNA KARENINA): Ώρα 19:45.
Δράμα Περιόδου σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ. Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον, Τζουντ Λο, Ντόνολ Γκλίσον, Μάθιου Μακφάντιεν, Κέλι Μακντόναλντ, Αλίσια Βικάντερ. Διάρκεια: 129'.

▪ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ (UPSIDE DOWN): Ώρες 20:00, 22:15.
Δράμα Φαντασίας σε σκηνοθεσία Χουάν Ντιέγκο Σολάνας. Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Στέρτζες, Κίρστεν Ντανστ, Τίμοθι Σπολ. Διάρκεια: 107'.

▪ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΑ (L' HOMME QUI RIT): Ώρα 22:00.
Δράμα Εποχής σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ Αμερί. Πρωταγωνιστούν: Μαρκ-Αντρέ Γκροντάν, Κρίστα Τερέ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εμανουέλ Σενιέ. Διάρκεια: 95’.


ΑΠΟΛΛΩΝ (τηλ.: 27410 23383)

▪ DJANGO, Ο ΤΙΜΩΡΟΣ (DJANGO UNCHAINED): Ώρες 19:00, 22:00.
Περιπέτεια Γουέστερν σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο. Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Κέρι Γουόσινγκτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Διάρκεια: 165’.

▪ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ (HOTEL TRANSYLVANIA): Ώρες 19:45, 21:30.
Animation σε σκηνοθεσία Γκέντι Ταρτακόφσκι. Διάρκεια: 91'.

▪ ΡΑΛΦ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ (WRECK-IT RALPH): Ώρα 18:00 (μόνο ΠΣΚ).
Animation σε σκηνοθεσία Ριτς Μουρ. Διάρκεια: 108'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου