Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η 'νομαδική ζωή' των ΜΚΟ στην κοινωφελή εργασία

Η ΜΚΟ Όμιλος για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων που είχε υλοποιήσει το περασμένο διάστημα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με τον δήμο Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, αυτή τη φορά, παίρνει τις θέσεις 'ωφελουμένων' και σε άλλη παραλία... προς περιφέρεια Αττικής.

Η ΜΚΟ η οποία χρωστάει ευτυχώς μόνο την τελευταία δόση στους εργαζομένους κοινωφελούς εργασίας, θα υλοποιήσει πρόγραμμα και στον τομέα του πολιτισμού, προσλαμβάνοντας 73 αρχαιολόγους, μουσειολόγους και φύλακες, εργάτες στην Περιφέρεια Αττικής για 7 μήνες.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με την ένωση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κορινθίας, η οποία θα υλοποιήσει πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον άξονα πολιτισμού με περισσότερες προσλήψεις σε Αργολίδα και Αρκαδία, παρά στην Κορινθία.

Στην Κορινθία, με το πρόγραμμα κοινωφελούς στον πολιτισμό (στη ΛΖ' εφορεία αρχαιοτήτων), μετοικεί μία νέα ΜΚΟ-ΑΜΚΕ η οποία προηγουμένως είχε υλοποιήσει πρόγραμμα στην Π.Ε. Λακωνίας, η ΑΡΩΓΗ.

Αποκτά επομένως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η μετακύλιση των ΜΚΟ στον ελλαδικό χώρο για να υλοποιούν προγράμματα, για να εξασφαλίζουν ίσως ότι δεν θα απασχοληθούν τα ίδια άτομα ξανά. Αυτό βέβαια θα το απέτρεπε και η μοριοδότηση στις αιτήσεις, εφόσον οι ωφελούμενοι έχουν χάσει τα μόρια από τους μήνες ανεργίας όταν απασχολούνται σε ΜΚΟ. Επιπρόσθετα, η παροχή εργαζομένων σε συνεχώς νέους ωφελούμενους φορείς (δήμοι, πλέον μουσεία) μπορεί να δημιουργήσει οργανωτικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου