Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Δημόσια διαβούλευση για να χαρακτηριστεί προστατευόμενο το Μαίναλο

Σε δημόσια διαβούλευση στο www.opengov.gr, έχει θέσει ο αναπληρωτής Υπουργός Στ. Καλαφάτης, τον χαρακτηρισμό της περιοχής του όρους Μαινάλου της Αρκαδίας, ως προστατευομένου περιφερειακού πάρκου NATURA 2000.

Το προεδρικό διάταγμα αναφέρει:

Ο ορεινός όγκος του Μαινάλου (Ανατολικό, Δυτικό και Βόρειο Μαίναλο), αποτελεί μια ενιαία φυσιογραφική και ανθρωπογεωγραφική ενότητα, με κοινές ιστορικές και πολιτιστικές καταβολές και αξίες, το φυσικό περιβάλλον της οποίας υπόκειται σε ενιαία διαχείριση. Επιπλέον θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο Δυτικό και στο Ανατολικό Μαίναλο εμφανίζεται το πιο συγκροτημένο ελληνικό ελατοδάσος, που έχει τεθεί υπό καθεστώς δασικής διαχείρισης (Κρατική Εκμετάλλευση Δασών) από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Αναβολή της έκθεσης παραδοσιακών πελοποννησιακών προϊόντων στην Αθήνα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μόλις μία ημέρα πριν, το επιμελητήριο Ηλείας, ενημερώνει την έκτακτη αναβολής της έκθεσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος με την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η διενέργεια της "Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων - Τουρισμού & Πολιτισμού Πελοποννήσου" που ήταν προγραμματισμένη από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών: εγχείρημα για άνοιγμα προς την κοινωνία

H Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών ανοίγονται στην κοινωνία και δημιουργούν ένα νέο θεσμό «Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Πρόκειται για την οργάνωση διαλέξεων με ομιλητές κορυφαίους καθηγητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και με ελεύθερη συμμετοχή των πολιτών.
Οι πρώτοι πέντε θεματικοί κύκλοι Διαλόγου & προβληματισμού περιλαμβάνουν τις ενότητες Οικονομία, Κοινωνία, Τέχνη, Ιατρική και Πολιτική. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην 1η επίκαιρη διάλεξη-συζήτηση «Η έξοδος» με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πετράκη Καθηγητή του τμήματος Οικονομικών Επιστημών την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόσληψη μέλους ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Γ' αρ. 1257/27 Νοεμβρίου 2012, για το ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:

Μία θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική Λογοτεχνία: Θεωρία της Λογοτεχνίας και Διδακτική Νεοελληνικών Λογοτεχνικών Κειμένων».

Μετά το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, έρχεται και το ΥΦΕΚΑ...

Τι είναι το ΥΦΕΚΑ; Η καινούρια υπηρεσία φύλαξης που θα εδρεύει στις εγκαταστάσεις των κέντρων κράτησης μεταναστών, όπως αυτό στο πρώην στρατόπεδο Καλογερογιάννη Κορίνθου. Στη στελέχωσή του συγκαταλέγονται εκτός από αστυνομικούς, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες. Το ΥΦΕΚΑ ευαγγελίζεται, την μέριμνα για αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών.... Μάλιστα η εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς θα συνεπάγεται την απομάκρυνση του ατόμου από το σώμα. Την ομάδα του ΥΦΕΚΑ θα απαρτίζουν ειδικά εξοπλισμένοι εκπαιδευμένοι για επιχειρησιακή ετοιμότητα.... Ναι μεν δηλαδή δεν θα υπάρχει ρατσιστική βία, αλλά για καταστολή επικίνδυνων καταστάσεων για την ειρηνική διαβίωση στο κέντρο... θα στέλνουν τους εξοπλισμένους αστακούς! Βαυκαλιζόταν κανείς ότι ο κ. Δένδιας δεν έφερε το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο, για να μείνει; Με την ίδρυση της υπηρεσίας αυτής και μειώνοντας έτσι τον αστυνομικό φόρτο εργασίας 'κλείνει' και τα αντιφρονούντα στόματα της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Πελοποννήσου. Της δημοτικής αρχής...τα στόματα είχαν από καιρό κλείσει...
Διαβάστε το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr: