Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Νέες θέσεις εργασίας που 'τρέχουν' στην Πελοπόννησο (2 θέσεις στην Κορινθία)

Αναζητώντας νέες προκηρύξεις για θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο alfavita.gr και στα γραφεία διασύνδεσης των πανεπιστημίων συγκέντρωσα, για την τέταρτη εβδομάδα του Νοεμβρίου τις θέσεις που βρίσκονται σε πελοποννησιακά...σύνορα:

Στον ιδιωτικό τομέα, προκύπτουν θέσεις εργασίας στην Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία:

1. Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΕΙ ή ΤΕΙ / Χημικός Μηχανικός SYSHEM
Ν. Κορινθίας

Θέσεις βοηθού ερευνητή και ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Άνοιξε μία θέση βοηθού ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για απασχόληση 9μηνης διάρκειας. Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών επιστημών και μεταπτυχιακού διπλώματος στα τραπεζικά ή χρηματοπιστωτικά. Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη ΕΔΩ.
Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι στο ΦΕΚ αριθμ. 1153/26-10-2012 τ. Γ`, προκηρύσσεται μια (1) θέση Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ως εξής:

Απεργία πείνας και ρίψεις χημικών

Όσο παγιώνεται η κατάσταση και οι πολίτες της Κορινθίας και οι εκπρόσωποι των φορέων...ξεχνούν την αγωνιστικότητα που επέδειξαν τις πρώτες ημέρες, οι μετανάστες  και οι πιο αριστερές συλλογικότητες της Κορινθίας μας υπενθυμίζουν το έκτρωμα που έχει καλλιεργηθεί εντός του αστικού ιστού, στο πρώην στρατόπεδο Κορίνθου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία αναγκάζεται να στείλει δελτίο τύπου για τις αναταράξεις στο κέντρο 'φιλοξενίας' των εξ' Αθηνών και Πατρών προερχόμενων μεταναστών. Βλέπετε, το στρατόπεδο βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής και το μειονέκτημα είναι, ότι ακούγονται οι συμπλοκές...και φαίνονται οι καπνοί από τις ρίψεις χημικών. Εξ'ου και τα δελτία τύπου...διαφορετικά πιστεύω ότι ότι συνέβαινε στο κέντρο κράτησης...θα έμενε στο κέντρο κράτησης, όπως λένε και στο μακρινό Λας Βέγκας.

Ότι πρέπει να γνωρίζετε για τις γεωργικές σχολές- που λειτουργεί στην Κορινθία

Την Συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε τα Τεχνικά Λύκεια να εισάγουν ειδικότητες για επαγγελματίες αγρότες ανακοίνωσε από την βουλή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπυρίδωνος Λυκούδη σχετικά με την αγροτική οικονομία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη:

Το Σεμινάριο για την παράδοση και τη γαστρονομία συνεχίζεται στο Λαογραφικό μουσείο Κορίνθου

Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα : «Απλά… παραδοσιακά… γαστρονομικά» Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η προβολή της μεσογειακής διατροφής μέσα από την απλή παραδοσιακή οικιακή μαγειρική τέχνη και η στροφή των ανθρώπων στη χρήση των τοπικών προϊόντων..
στην καθημερινή διατροφή.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν προσφέροντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους άνθρωποι από διάφορους κλάδους που σχετίζονται με τη διατροφή, όπως η δημοσιογράφος γεύσης κυρία Ελένη Ψυχούλη, η διαιτολόγος – διατροφολόγος κυρία Μαρία Ζερβού, ο μάγειρας και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Προς Κορινθίους» κύριος Ναπολέων Κακοκέφαλος.

Συμμετέχουν και στηρίζουν την προσπάθεια του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου οι εξής παραγωγοί από την περιοχή της Κορινθίας, προσφέροντας τα προϊόντα τους αλλά και την τεχνογνωσία για την παραγωγή τους: