Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Προτάσεις για το τριήμερο των Χριστουγέννων


Το τριήμερο αυτό φέρει το εορταστικό άρωμα των Χριστουγέννων, όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις που συνέλεξα από τους διάφορους δήμους της Κορινθίας.

Παρασκευή

Λουτράκι
1. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιείται στο Δήμο, συνεχίζοντας το εορταστικό πρόγραμμα διοργανώνει Μουσικό Αφιέρωμα σε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, την Παρασκευή 21/12/2012, ώρα 18:30 στην «ΝΕΡΑΙΔΟΧΏΡΑ» στο Παραλιακό Πάρκο, υπό την καλλιτεχνική σύμπραξη της σοπράνο Εβίτας Δραγούνη και του ερμηνευτή Βαγγέλη Μπάνου, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τις Ηλίτσα Μελέτση και Κατερίνα Μπάνου στο τραγούδι και την χαρισματική μουσικό στο πιάνο, Γεωργία Καββαδία, οι οποίες από την αγάπη τους στον πολιτισμό και την μουσική συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά.

Χιλιομόδι
2. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στον Στάβλο την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης 22:00
Κρατήσεις 6944446717
Λόγω περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων απαραίτητη η κράτηση
Είσοδος 10 ευρώ (προπώληση στον Στάβλο)
Μαζί του 3 εξαιρετικοί μουσικοί:
  • Κοντογιάννης Γιώργης - λύρα , κρουστά
  • Σοφία Μαυρογεννίδου - φλάουτο , φωνή
  • Αντώνης Μιτακίδης - Κιθάρα

Σάββατο

1. Το ΚΕΠΑΠ διοργανώνει:
  • Η παιδική χορωδία και η γυναικεία χορωδία Opus Femina του ΚΕ.Π.Α.Π. τραγουδούν κάλαντα και χριστουγεννιάτικους ύμνους στους πεζόδρομους της πόλης μας. Ώρα 12.00
  • Στην πλατεία «Περιβολάκια», ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου μαζί με τα παιδιά του Δήμου μας κατασκευάζουν οικολογικά στολίδια για τα δέντρα του πάρκου και τα στολίζουν. Ο Οδηγισμός συμμετέχει με το παιχνίδι « ο χαμένος σάκος του Άι-Βασίλη» . Πού βρίσκεται; Τι περιέχει; Θα βρεθεί τελικά; Όλα τα παιδιά συμμετέχουν μέσα από ανάλογες δράσεις και το παιχνίδι αρχίζει με χάρτες και διαδρομές …Τα μαγικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια μέσα στο πάρκο θα φιλοξενήσουν ζαχαρωτές λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους. Ώρα 11.00
  • Στην πλατεία της Αρχ. Κορίνθου, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου: Χριστουγεννιάτικα παιδικά δρώμενα με ανιματέρ & φουσκωτά πολυπαιχνίδια. Ώρα 14.00

2. Αυτό το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στις 11.30πμ μαζευόμαστε στον Φλοίσβο, κάτω από τον Πήγασο για να οργανωθούμε και να ξεκινήσουμε τον πιο κεφάτο γύρο της Κορίνθου, μια γενική πρόβα πριν τη μεγάλη τριήμερη γιορτή που θα διοργανώσουν πολίτες & συλλογικότητες της πόλης 29,30 & 31 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Αγορά της Κορίνθου.

Με νταούλια και ζουρνάδες, με χαμόγελα και φαντασία, ξεκινάμε να ενημερώνουμε όλους και όλες για την οργάνωση της γιορτής της πόλης, για τα σημεία συγκέντρωσης τροφίμων, για τις συναυλίες, για τα παιχνίδια!

Η μεγάλη, κεφάτη παρέα μας θα καταλήξει στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς για φαγητό και κουβέντα στη 1 το μεσημέρι. Όποιος/α θέλει ακολουθεί, συμμετέχει, συνεισφέρει! Χριστούγεννα Όλοι Μαζί!
Περισσότερες πληροφορίες για το 3ήμερο ΕΔΩ.

3. Τo Σαββατο 22 Δεκεμβρίου 5.30μ.μ-12.00μ.μ. και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 10.00π.μ-12.00μ.μ.στον ΣΤΑΥΛΟ (Χιλιομόδι): κατασκευή και bazaar δώρων. Να ‘ναι γιατί δεν αντέχεται η ασκήμια; Να ‘ναι που ‘ρχονται Χριστούγεννα; Να ‘ναι γιατί μας αρέσουν οι αγκαλιές που φτιάχνουν οι χώροι, τα πράγματα, οι άνθρωποι; Πάντως εμείς εκθέτουμε δώρα που κάναμε με τα χεράκια μας, Όλα τυλιγμένα σε μουσικά μετάξια και ζέστα μαντεμένια
Οι προκομμένες Λιάνα, Σοφία, Έλενη, Πέννυ, Μαρία, Μάνια, Δήμητρα, Χριστίνα, Αγγελική, μέλη και φίλες του ομίλου.

Τα απογεύματα τα παιδιά θα ταξιδέψουν δημιουργικά με τη συνοδεία κεφάτης εμψυχώτριας εικαστικού και ορεξάτης παραμυθούς.

4. Όπως κάθε χρονιά, η Stigma Swing Band κάνει Χριστούγεννα στον Πεζόδρομο εμπρός από την Εθνική Τράπεζα !!! Λίγο νωρίτερα, στις 18.30 θα παρουσιάσει χορευτικές φιγούρες η ομάδα αργεντίνικου τάνγκο του ΚΕΠΑΠ

5. Αυτό το Σάββατο 22 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της σβούρας, λίγο διαφορετική, με δύο υπέροχα παραμύθια :

"Σ' αγαπώ σαν τ' αλάτι" ένα παραδοσιακό παραμύθι που μιλά για την αγάπη και για αυτά που είναι πραγματικά απαραίτητα στη ζωή και
"Συναγερμός στη φάτνη" του Τζιάνι Ροντάρι, ένα παραμύθι που τελειώνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους και αναφέρεται στο πως οι άνθρωποι ή ακόμα και οι φιγούρες της φάτνης, αντιμετωπίζουν αυτούς που είναι διαφορετικοί και φαινομενικά "αταίριαστοι"...

Βασιλοπούλες, πριγκηπόπουλα, δράκοι, μάγισσες, αλλά και Ινδιάνοι, πιλότοι αεροπλάνων και χίπισσες θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη γιορτή.
Φυσικά θα έχει και χορό και δημιουργική απασχόληση και τραγούδια και κεράσματα και πολλή αγάπη! Είσοδος ελεύθερη!

6. Επετειακή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου

Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, εφέτος, αποκτά ένα περισσότερο χαρούμενο και πανηγυρικό χαρακτήρα. Γιατί παράλληλα με τις μουσικές συνθέσεις και τα τραγούδια που ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα της μεγάλης γιορτής και θ’ακουστούν στην αίθουσα του «Αλεξάνδρειου» το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., θα γιορταστεί παράλληλα και το μουσικό ιωβηλαίο της Φιλαρμονικής Λουτρακίου. Τα πρώτα πενήντα χρόνια από τη σύσταση του μουσικού σώματος, ενός φορέα που στέγασε και στεγάζει τον υπέροχο κόσμο της μουσικής, την καλλιτεχνική δραστηριότητα, την ευγενική και δημιουργική απασχόληση των παιδιών του Δήμου μας, τη μουσική παιδεία και ασφαλώς τον πολιτισμό…Στη διάρκεια της εξαιρετικής αυτής βραδιάς θα γίνει επίσης η παρουσίαση της τιμητικής έκδοσης για τα 50 χρόνια της Φιλαρμονικής Λουτρακίου, ενώ θα λάβουν μέρος:
  • το τμήμα Μαζορετών της Φιλαρμονικής
  • η Παιδική Χορωδία του «Προμηθέα»
  • η Χορωδία του ΛυκείουΛουτρακίου
  • και ο Τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Στεφάνου
  • Διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος

7. Την επομένη της καταστροφής του κόσμου, ο πολ.σύλλογος Κορινθίων "Tερψιχόρη" διοργανώνει μια κολοσσιαία προσπάθεια διάσωσης-παράσταση. Μαζί με τις γνωστές πια ομάδες διασωστών-χορευτών, αποτολμά ένα πέρασμα μέσα από την μαγεία της 7ης τέχνης. Μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθεί αμείωτο το κέφι σας και η αισιοδοξία σας...(μέρες που είναι). Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι και οι εξής Μουσικοί:
  • Γιάννης Παπαντωνίου: Μπουζούκι
  • Σωτήρης Σαρχάνης: Μπουζούκι
  • Grupo Buenaventura:
  • Πελαγία Αρμενιάκου: Πιάνο, Φωνή
  • Τάκης Δανίκας: Κιθάρα
  • Πάνος Διδάχος: Congas, Φωνή
  • Νίκος Κωνσταντέλος: Τρομπέτα
  • Παναγιώτης Κωνσταντέλος: Drums, Timbales
  • Θάνος Μαλούσης: Βιολί, Φωνητικά
  • Στέφανος Παπακωνσταντίνου: Ηλεκτρικό Μπάσο
  • Αγάθη Παπανδρέου: Ενορχήστρωση, Πιάνο, Φωνή
  • Μαρινίκη Πνευματικού: Σαξόφωνο, Φωνητικά
  • Δημήτρης Σέγκας: Τρομπέτα

Y.Γ. ακολουθεί (όπως πάντα) γλέντι. Mετά την παράσταση, μαζεύουμε τα υπάρχοντά μας και καταλήγουμε στο deluxe.Χορός μέχρι πρωίας....

8. Κρητική βραδιά στο Deluxe (Καλάμια)
  • Λύρα-τραγούδι_Δημήτρης Χριστοδούλου
  • Λαγούτο-τραγούδι_Μανώλης Φετοκάκης
μετά τις 10:00 τιμή ποτού: 7€ με μεζέ. Κρατήσεις_2741110316


Κυριακή

1. Χριστουγεννιάτικη συναυλία υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ‘ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ’. Συμμετέχουν οι χορωδίες Ξυλοκάστρου , ‘ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ’ και η παιδική χορωδία, της μουσικής Σχολής ‘ΘΕΟΡΒΗ’
Διεύθυνση: ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΣΑΠΗΣ
Στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Ώρα 7.00 μμ Είσοδος Ελεύθερη

2. Το Μηδέν Ένα διοργανώνει αυτή την Κυριακή, το πρώτο του live με την μπάντα του Δημήτρη Καραγιάννη, τους Jazz Quintet.

Ο "δικός μας" Δημήτρης Καραγιάννης και η παρέα του θα μας παρουσιάσουν ένα βράδυ με πολύ γνωστά και αγαπημένα jazz standards.
  • Δημήτρης Καραγιάννης - Σαξόφωνο
  • Δημήτρης Παπαδόπουλος - Τρομπέτα
  • Παντελής Μπενετάτος - Πιάνο
  • Χρυσόστομος Μπουκάλης - Κοντραμπάσσο
  • Σεραφείμ Μπέλλος - Τύμπανα

3. Το ΚΕΠΑΠ διοργανώνει:

Στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ταξίδι ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ θα παρουσιασθεί το παιδικό θεατρικό «τα κάλαντα στην Ελλάδα» από την Ανεμόσκαλα, με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια & τραγούδια. Στη συνέχεια, διαδραστικά, όλα τα παιδιά μπορούν να ξετυλίξουν το ταλέντο τους ενώ μία παραμυθού θεατροποιεί χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Τέλος με οδηγό το λαμπρό άστρο των Χριστουγέννων εμφανίζονταιι, μέσα από ένα κουκλοθέατρο, τα δώρα και οι μάγοι…Ώρα 11.00.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ στις 19.30
Ομάδα 30 μαθητών του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου συμπράττουν με την Παραδοσιακή Χορωδία του ΚΕΠΑΠ (στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική και Έθνικ» της καθηγήτριας Αν. Γοραντωνάκη – Αγκιστριώτη και σε κείμενα δικά της. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Γιώργου Τζαβάρα. Θα παρουσιασθούν κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων από Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θράκη, Πόντο, Ελληνόφωνες περιοχές Κάτω Ιταλίας, Κεφαλληνία, Ικαρία, Κρήτη, Μακεδονία, Νάξο, και Χίο. Επίσης παραδοσιακά τραγούδια από τις αντίστοιχες περιοχές, καθώς από Κύπρο και Μικρά Ασία. Μουσικοί: 
  • Σώκος Σπύρος –κλαρίνο, φλογέρα, καβάλι, γκάιντα, τσαμπούνα
  • Σκόνδρας Θοδωρής – λαούτο, κιθάρα
  • Αγκιστριώτης Παντελής – βιολί, κρητική λύρα, ποντιακή λύρα
  • Παππαδάς Θοδωρής – πνευστά.

4. Στη Νεραιδοχώρα (Πάρκο Ειρήνης στο Λουτράκι): ευρωπαϊκοί χοροί από την Ιωάννα Χατζηαθανασίου στις 17.00

5. Προβολή ταινίας στο μουσείο Περιβάλλοντος (Στυμφαλία)
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα συμπράττουν, με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό για τη 200ή επέτειο από τη γέννηση του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς (1812-1870).

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 11:30 π.μ., στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, θα προβληθεί η κλασική ασπρόμαυρη ταινία Σκρουτζ: Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (Scrooge: A Christmas Carol). Το έργο αφηγείται την ιστορία του άκαρδου και άπληστου τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο οποίος απεχθάνεται τα Χριστούγεννα. Όμως, μετά από ένα απρόσμενο συμβάν, μεταμορφώνεται σταδιακά σε ευγενικό, καλόκαρδο και φιλεύσπλαχνο άνθρωπο. Η ταινία του Μπράιαν Ντέσμοντ Χερστ (παραγωγής 1951) έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη κινηματογραφική διασκευή για το μυθιστόρημα του Κ. Ντίκενς Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol), από τα δημοφιλέστερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ταινία, που αποδίδει ιδανικά το μείγμα φόβου, μετάνοιας, διασκέδασης και λύτρωσης μέσα στην εορταστική ατμόσφαιρα της ιστορίας.

Η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία, κατάλληλη για μικρούς αλλά και μεγάλους, θα ταξιδέψει μέσω του Δικτύου Μουσείων του ΠΙΟΠ και στη Στυμφαλία, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγαλύτερους να τη θυμηθούν και στους νεότερους να την ανακαλύψουν. Την ημέρα της προβολής, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Ιδρύματος: Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, Μουσείο Μετάξης (Σουφλί), Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (Δημητσάνα), Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού (Σπάρτη), Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας (Αγία Παρασκευή Λέσβου), Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος), Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου), – τα οποία θα είναι ανοικτά από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Βρετανικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο του διεθνούς εορταστικού προγράμματος Dickens 2012.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, από τις 10 έως τις 11.30, και πάλι σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες, εναρμονισμένες στο πνεύμα των εορτών. Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να έρθουν με τις οικογένειές τους στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες από διάφορα υλικά για να στολίσουν το Μουσείο ή το σπίτι τους. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Καλά Χριστούγεννα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου