Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού!

Το μεγαλύτερο «πάρσιμο» το ένιωσα στο «δόσιμο». Στρατής Μυριβήλης

Ημέρα αφιερωμένη στους εθελοντές ανά τον κόσμο και τη δράση τους είναι η σημερινή. Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ θέλει με τον τρόπο αυτό να αποτίσει φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Από το Χαμόγελο του Παιδιού αναφέρεται:

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί απλά άλλη μία αφορμή για να τιμήσουμε τον εθελοντισμό και αυτό γιατί οι εθελοντές μας είναι η «καρδιά» των δράσεων μας, ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απόφαση μίας στιγμής, δεν είναι ένα χόμπι ή μια ασχολία με στόχο να καλύψεις κάποιες ελεύθερες ώρες. Είναι στάση ζωής, που πηγάζει από τη βασική ανάγκη κάθε ανθρώπου για αλληλεγγύη.

Υποτιμάς τον εθελοντισμό αφιερώνοντας του λίγες ώρες, μία μέρα στις 365 ενώ άνθρωποι παραμερίζουν προσωπικές ασχολίες για να βρίσκονται και τις 365 μέρες δίπλα σου.

Είναι μία ευκαιρία όμως να δώσουμε το βήμα σήμερα σε αυτούς που στηρίζουν κάθε προσπάθεια στον Οργανισμό μας να μας πούνε τις δικές τους εμπειρίες και το δικό τους κέρδος.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη όχι σε εθελοντές αλλά σε πραγματικούς ανθρώπους που όλοι θα έπρεπε να ακολουθούμε το παράδειγμά τους.

Σας ευχαριστούμε που δεχτήκατε να γίνεται κομμάτι μας, σας ευχαριστούμε που μεταφέρετε το μήνυμά μας.

Το να κάνεις κάτι καλό έχει αναγκαστικά πιο μεγάλο και δυνατό αποτέλεσμα από το να κάνεις κάτι κακό ή να μην κάνεις τίποτα. Είμαι σίγουρη, επειδή το καλό πάντα μεγαλώνει ώστε να γίνει τόσο μεγάλο όσο είναι το νούμερο και οι καλές προθέσεις των ανθρώπων στους οποίους θα αντικατοπτρίζεται η πράξη αυτή. Η αγάπη δεν πάει ποτέ χαμένη. Έχει την τάση της διαστολής. Και όλη αυτή η αγάπη εδώ, μόλις ξεκίνησε η πορεία της. Μπελέν Α. 2 χρόνια εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού

Διαβάζοντας τα λόγια του Ανδρέα συνειδητοποιώ και θαυμάζω την δύναμη και την αγνή επιθυμία του στο να δημιουργηθεί ένας ανιδιοτελής οργανισμός. Το « Χαμόγελο του παιδιού», θεωρώ ότι είναι το στήριγμα και η αγκαλιά όλων των παιδιών ανεξαρτήτου καταγωγής. Για το λόγο αυτό νοιώθω από τη πρώτη στιγμή ως εθελοντής ότι είμαι μέρος αυτού του έργου και προσπάθειας." :-) Γιώργος Β. 1 χρόνο εθελοντής στο Χαμόγελο του Παιδιού

"Η χαρά του εθελοντή είναι πικρή. Δημιουργείται στο περιθώριο της δυσχέρειας του συνανθρώπου. Είναι όμως βαθιά και ουσιαστική. Βρίσκεσαι ξαφνικά να συμμετέχεις στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Μπορείς, στ’ αλήθεια, να κάνεις κάτι για ν’ ανακουφίσεις τον πόνο του διπλανού σου. Κάτι πραγματικό, απτό. Και τότε είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι εκείνος είναι που σε βοηθάει. Βοηθάει να ξυπνήσει μέσα σου ο θαυμασμός, εκεί που πρώτα διαχεόταν ψυχοφθόρος ο οίκτος." Γιούλη Κ. 3 χρόνια εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η ενασχόλησή μου με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ είναι ότι από τα πιο όμορφα και δημιουργικά πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Αν και έχω δικά μου παιδιά, η χαρά και η ικανοποίηση που αντλώ από τη μετάδοση γνώσης στα παιδιά μας στο σπίτι στο Μαρούσι δεν περιγράφονται.

Εύχομαι το ΧΑΜΟΓΕΛΟ να συνεχίσει για άλλα 100 χρόνια και τα παιδιά μας που σήμερα είναι στο Δημοτικό να πετύχουν στο Πανεπιστήμιο, στη ζωή τους με εμάς να τα καμαρώνουμε με κρυφή χαρά. Λευτέρης Α. 2 χρόνια εθελοντής στο Χαμόγελο του Παιδιού

Μόνο χαρά. Αυτό μας δένει. Χαρά Γ. 5 χρόνια εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού

Θέλετε να κάνετε τα πρώτα σας εθελοντικά βήματα στην Κόρινθο τα Χριστούγεννα αυτά; Διαβάστε ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου