Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα του δωρεάν κοινωνικού ιατρείου του δήμου Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων δρομολόγησε την λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου, στην οδό Αδειμάντου 22, στην έδρα του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Κορίνθου το οποίο λειτουργεί με εθελοντές Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προσφέροντας Δωρεάν Υπηρεσίες Υγείας στους συμπολίτες μας.

Το εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας θα εξυπηρετεί τους συνδημότες μας κατά τις πρωινές ώρες, έχει ως εξής :


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ( Δευτέρα έως Παρασκευή)
-Ψυχολόγος
-Φυσιοθεραπευτής
-Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

ΤΡΙΤΗ
-Ενδοκρινολογικό Ιατρείο - Ενδοκρινολόγος κ. Μαρίνος Γεώργιος

ΤΕΤΑΡΤΗ
-Παιδιατρικό Ιατρείο και Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά- Παιδίατρος κ. Μπίτση.
-Ορθοπεδικό Ιατρείο - Ορθοπεδικός κ. Σταματάκης Μάριος

ΠΕΜΠΤΗ
-Καρδιολογικό Ιατρείο - Καρδιολόγος  κ. Χασικίδης Χρήστος
-Γυναικολογικό Ιατρείο - Γυναικολόγος κ. Καμπάς Νίκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πνευμονολογικό Ιατρείο – Πνευμονολόγος κ. Μάρκου Ευάγγελος.
Τα Ιατρεία φιλοξενούνται, όπως γνωρίζετε, στον χώρο του ΣΤ΄ ΚΑΠΗ Κορίνθου (Αδειμάντου 22) και οι επισκέψεις των συνδημοτών μας με τους Ιατρούς θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, στα τηλέφωνα : 27410 - 25088. 

Το δημοτικό ιατρείο είναι ένας ανοιχτός χώρος προς όλους τους πολίτες. Δέχεται όλους τους δημότες ανεξαιρέτως κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων και καταγωγής, αρκεί να κλείσουν ραντεβού. Ο χώρος του ιατρείου είναι πραγματικά προσεγμένος (όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της fresh-press.gr) και αποπνέει σεβασμό προς τους πολίτες που το επισκέπτονται, οι οποίοι κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το πρόβλημα ωστόσο, όπως και με όλες τις δομές παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα του μνημονίου πλέον, είναι η ανασφάλεια του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι, πλην της νοσηλεύτριας που είναι μόνιμοι, είναι μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή 5μηνης απασχόλησης, που το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο θα λήξουν οι συμβάσεις. Ευτυχώς ωστόσο για το μέλλον του ιατρείου, διαθέτει μόνιμη νοσηλεύτρια, αλλά και μία λίστα διατεθειμένων να συμμετέχουν εθελοντών ιατρών και άλλων ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου