Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ας αποφασίσουμε εμείς πως θέλουμε να είναι η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη της Κορίνθου!

Κατά κάποιο τρόπο αυτοσχεδιαστικά είχαμε γιορτάσει στην πόλη της Κορίνθου τις περασμένες απόκριες, ανοίγοντας τον δρόμο για την προσφορά δωρεάν θεάματος από τις συλλογικότητες της πόλης, με τη μηδαμινή συμμετοχή του δήμου, ο οποίος είναι 'ανοιχτοχέρης' κατά κύριο λόγο σε τραπεζώματα (όπως σχολιάζει κατά καιρούς η αντιπολίτευση...).

Κάπως έτσι οι ανεξάρτητες συλλογικότητες της Κορίνθου προσπαθούν να οργανώσουν και τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, με στόχο να είναι ανοιχτή και προσιτή για όλους! Απαραίτητη προϋπόθεση, η θέληση για συμμετοχή και η εθελοντική προσφορά. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου στο αίθριο της δημοτική αγοράς Κορίνθου, το οποίο φιλοξενεί εγκάρδια οποιαδήποτε δράση, αλλά η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι δεν αξίζει να σωθεί από την κατεδάφιση! Από την ομάδα της πρωτοβουλίας αυτής στο facebook, αντιγράφω:

Μία συλλογική προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων της πόλης για την περίοδο των γιορτών! Με σκοπό τη δημιουργία ενός χώρου , όπου:
- Παιδιά κι έφηβοι της πόλης θα μπορούν να παίξουν ζωηρά , δημιουργικά και... "ανδρεναλινοβόρα" παιχνίδια σε ένα κλίμα γιορτινό!
-Θα υπάρχει εργαστήριο του Άη Βασίλη & των Ξωτικών,
- Το δένδρο των ευχών ,
- Κουκλοθέατρα , παραστάσεις για παιδιά κάθε μέρα ,
- Μπάντες και Μουσική με DeeJay ,
- Ανταλλακτικό Παζάρι ,
- Ζεστό Τσάι για όλους
Αντίτιμο για τη συμμετοχή 2 σημαντικά πράγματα: Αγάπη για τους συμπολίτες μας και τρόφιμα ή δωρεές !!! -Τα τρόφιμα με τη βοήθεια των εθελοντών θα μεταφέρονται σε χώρους παρασκευής για να γίνουν (με αγάπη πάλι) ένα ζεστό γεύμα για ανθρώπους που εχουν αυτή την ανάγκη.

Η πρώτη συνάντηση για αυτο-οργάνωση θα γίνει αύριο Δευτέρα στο Κέντρο Νέων, όπως ανακοινώνεται:

οι καλοί φίλοι μέλη των ομάδων που συμμετέχουν στη δράση αλλά και όποιοι θέλουν να συμμετέχουν, συναντιόμαστε :
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Νοέμβρη 8:30μ.μ. στο Κέντρο Νέων Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου