Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γνωρίστε τον Super Mario με...περικεφαλαία που αγαπά τη φυσική διατροφή!

Θέλετε να δείτε πως είναι ο Super Mario με...περικεφαλαία; Δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τον ήρωα Άτρωτο, που πρωταγωνιστεί σε ένα εύκολο, αλλά και αρκετά εθιστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με σκοπό να αναδείξει την αξία την φυσικής διατροφής. Ο Άτρωτος λοιπόν, ξεκινάει το ταξίδι του από το αρχαίο Πήλιο και πρέπει να τρέφεται με ψάρια, φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγει τα βιομηχανικά junk τρόφιμα τύπου αναψυκτικά, πατατάκια κλπ που τον κάνουν πιο ευάλωτο και χάνει ευκολότερα!


Την ιδέα του ηλεκτρονικού παιχνιδιού που προφανώς έχει σαν στόχο εστίασης τα παιδιά, ανέπτυξε το ΤΕΙ Λάρισσας (παράρτημα ΤΕΙ Καρδίτσας) στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής γραμματείας νέας γενιάς «Επιστημονική Υποστήριξη Νέων Αγροτών». Ο Ά-τρω-τος είναι ένα παράδειγμα του Αν- ΤΡΩγαμε- ΤΟπικά προϊόντα. Για να κατεβάσετε το ψηφιακό παιχνίδι πατήστε ΕΔΩ και ο σύνδεσμος θα ανοίξει σε συμπιεσμένη μορφή (.zip). Πρέπει επομένως να έχετε το κατάλληλο πρόγραμμα winzip ή winrar ή αντίστοιχο στον υπολογιστή σας, για να παίξετε με τον αρχαίο Έλληνα...super mario!

Εξαιρετική ιδέα για τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αξιοποιήσουν την εθιστικότητα και την διαδραστικότητα των ΤΠΕ στο πλαίσιο προώθησης της κατανάλωσης παραδοσιακών, φυσικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου