Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με τετραπληγία στο Λουτράκι

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Άλλη Όψη» www.alli-opsi.gr διοργανώνει το 6ο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με τετραπληγία λόγω Βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (SportCamp), σε ένα απόλυτα ασφαλές, προσπελάσιμο, υψηλών προδιαγραφών και άνετο περιβάλλον.


Το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται έκτη συνεχόμενη χρονιά και η βασική ιδιαιτερότητα είναι ότι η εκπαίδευση πραγματοποιείται από εκπαιδευτές με αναπηρία.

Συγκεκριμένα, συμμετέχοντες με τετραπληγία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα συναντηθούν με εκπαιδευτές της «Άλλης Όψης» αλλά και της αντίστοιχής Σουηδικής οργάνωσης «Rekryteringsgruppen- ActiveRehabilitation».

Βασικοί εκπαιδευτές είναι ο Ηλίας Βιδινιώτης από την Άλλη Όψη με πολυετή εμπειρία στην ομότιμη υποστήριξη ανθρώπων με τετραπληγία και ο MagnusHansson, Σουηδός εκπαιδευτής με τετραπληγία που επισκέπτεται τη χώρα μας αποκλειστικά για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι επικεντρωμένο στη βελτίωση της αυτονομίας των συμμετεχόντων, με σκοπό να μας μεταφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του.

Το 6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της «Άλλης Όψης» πραγματοποιείται χάρη στην ευγενική δωρεά της Τράπεζας HSBC Eλλάδος, την οποία και ευχαριστούμε για την πολύτιμή υποστήριξη της!

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα μας www.alli-opsi.gr και στην σελίδα μας στο facebook http://www.facebook.com/pages/Alli-Opsi/245675655544718

Στόχος
Η βελτίωση της αυτονομίας σου!

Τί;
Eκπαίδευση σε:

Τεχνικές χειρισμού αναπηρικού καθίσματος
Τεχνικές μεταφοράς από και προς το αναπηρικό κάθισμα (αυτοκίνητο, κρεβάτι, τουαλέτα, πάτωμα)
Τεχνικές εκτέλεσης δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής (ντύσιμο στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, φαγητό, μπάνιο, τουαλέτα)
Προσαρμογή αναπηρικού καθίσματος

Από Ποιούς;
Εκπαιδευτές με τετραπληγία από την «Άλλη Όψη» και τη Σουηδική οργάνωση «Rekryteringsgruppen – Active Rehabilitation», με την υποστήριξη θεραπευτών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Τί άλλο;
Δραστηριότητες όπως:
Γυμναστική με λάστιχα και βάρη
Ράγκμπι με αμαξίδιο

Σε Ποιούς Απευθύνεται;
Σε εσένα με τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό που είσαι άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το πότε απέκτησες την αναπηρία σου, και μπορείς να σπρώξεις το χειροκίνητο αναπηρικό σου κάθισμα για λίγα μόλις μέτρα.

Πού;
Στο Sport Camp στο Λουτράκι. Ο χώρος είναι προσπελάσιμος.

Πότε;
Για συμμετέχοντες: 2 – 8 Δεκέμβρη 2012
Για Υποστηρικτικό Προσωπικό: 1 – 9 Δεκέμβρη 2012

Πόσοι;

10 συμμετέχοντες με τετραπληγία
15 εκπαιδευτές και υποστηρικτικό προσωπικό

Ποιό Το Κόστος Και Τι Περιλαμβάνει;
Το κόστος είναι 300 Ευρώ και περιλαμβάνει τη διαμονή, τη διατροφή, την εκπαίδευση και τη συνολική υποστήριξη σου από εκπαιδευτές και υποστηρικτικό προσωπικό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Διαμονή
Οι συμμετέχοντες, οι εκπαιδευτές και το υποστηρικτικό προσωπικό μένουν μαζί ανά 3 ως 6 σε δωμάτια του ξενοδοχείου. Καθένα από τα δωμάτια διαθέτει τη δική του τουαλέτα, ντουζ, και θέρμανση. Σε κάθε δωμάτιο διαμένει τουλάχιστον ένα άτομο από την ομάδα των εκπαιδευτών και του υποστηρικτικού προσωπικού.

Ποιούς Να Φέρω Μαζί Μου;
Έλα μόνος/ μόνη σου! Οι συγγενείς ή οι φίλοι μπορούν να σε επισκεφτούν σε συγκεκριμένη ημέρα. Το υποστηρικτικό προσωπικό και οι εκπαιδευτές θα σου παρέχουν όση βοήθεια χρειαστείς, μέρα και νύχτα.

Τί να φέρω μαζί μου και τι όχι
Να φέρεις ότι βοηθήματα χρειάζεσαι για τη καθημερινή σου λειτουργία.
Να μη φέρεις σεντόνια και πετσέτες.
Ενημέρωσέ μας για τα βοηθήματα τουαλέτας και μπάνιου που χρειάζεσαι – πιθανόν να μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που εμείς διαθέτουμε.

Μέχρι Πότε Μπορώ Να Δηλώσω Συμμετοχή;
Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2012.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δήλωση Συμμετοχής και Πληροφορίες:
Μέσω τηλεφώνου, της ιστοσελίδας ή της ταχυδρομικής διεύθυνσης.

Τηλέφωνο για συμμετέχοντες: Βασιλική Παντελή 6942499316

Τηλέφωνα για Υποστηρικτικό Προσωπικό:
Μαθιός Ζουμαδάκης 6972815341, Θεανώ Χατζούδη 6946283114

www.alli-opsi.gr
info@alli-opsi.gr
Άλλη Όψη, Πλαταμώνος 4, 54454, Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου