Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Δούναι και λαβείν στην Κορινθία: που θα προσφέρετε και από που θα λάβετε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στην Κορινθία
συγκεντρωτικά οι δομές που μπορείτε να απευθυνθείτε

Νιώθετε την ανάγκη να υποστηρίξετε συνανθρώπους σας, καθώς διαθέτετε ένα υστέρημα σε χρήματα, τρόφιμα ή άλλα απαραίτητα αγαθά (ρούχα, σχολικά είδη;). Έχετε την ανάγκη να λάβετε τρόφιμα και απαραίτητα αγαθά, αλλά δεν θέλετε να στιγματιστείτε κοινωνικά ως νεόπτωχος; Για το λόγο αυτό υπάρχουν διάφορες δομές αλληλεγγύης, συλλογής αγαθών και αναδιανομής τους.
Στον τομέα αυτό υποθετικά, η Εκκλησία κρατούσε ανέκαθεν τα σκήπτρα. Με την απαγκίστρωση όμως των δομών πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό μερικοί δήμοι βλέπουν την ανάγκη να πρωτοστατήσουν ιδρύοντας κοινωνικά παντοπωλεία. 'Άλλα για το θεαθήναι, άλλα για την πραγματική συνεισφορά...το αποτέλεσμα μετράει. Άλλες συλλογικότητες που έχουν κοινωνική δράση, ενισχύουν και τον τομέα αυτό, πιο αθόρυβα και συστηματικά όμως, αλλά κυρίως εθελοντικά. Συγκεντρώνω λοιπόν στο Άκρων Κόρινθος, κάποια στοιχεία για το που μπορείτε να προσφέρετε ή να λάβετε τρόφιμα/ είδη πρώτης ανάγκης στην Κορινθία. Αν απευθυνθείτε στους δήμους, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί η υποβολή δικαιολογητικών.

Δήμος Κορινθίων:

1. Κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου:

Από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σ. Λέκκα αναφέρεται:

Ο Δήμος Κορινθίων, με υπεύθυνο και αποτελεσματικό τρόπο επιδιώκει την δημιουργία ενός Κοινωνικού Δικτύου Αλληλέγγυας Δράσης με τη συμμετοχή Φορέων, Συλλόγων, Σωματείων, Επιχειρήσεων καθώς και μεμονωμένων κοινωνικά ευαισθητοποιημένων Δημοτών, με στόχο την προώθηση κατάλληλων δράσεων, δίνοντας «σάρκα και οστά» στην έκφραση της κοινωνικής συνείδησης μέσα από την προσφορά.

Στα πλαίσια της Κοινωνικής του πολιτικής, ο Δήμος μας, ευαισθητοποιημένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συναισθανόμενος τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης, θεωρεί μείζονος σημασίας την στήριξη των οικονομικά αδυνάτων οικογενειών που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανέχεια. Για τον λόγο αυτόν, μέσω της σύστασης και λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» επιδιώκεται από το δήμο μας, η τοπική παρέμβαση με την παροχή ειδών σίτισης καθώς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους κατοίκους.

Στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κορινθίων, απευθύνονται καθημερινά όλο και περισσότεροι συνδημότες μας που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία ζητώντας τόσο υλική όσο και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη.

Ο Δήμος Κορινθίων οργανώνει και στηρίζει την εθελοντική αυτή προσφορά, καλύπτοντας παράλληλα, τα κενά στα παρεχόμενα είδη όταν διαπιστώνεται ανεπάρκεια από δωρεές και χορηγίες

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παρέχονται, τρόφιμα (κυρίως μη ευπαθή προϊόντα) είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, βιβλία, παιχνίδια κλπ σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες λαμβάνοντας υπόψη και κοινωνικά κριτήρια. Ειδικότερα στα παραπάνω περιλαμβάνονται τρόφιμα όπως γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, λάδι, ζάχαρη, καφές, παιδικές κρέμες κ.λ.π., βασικά είδη καθαριότητας όπως χαρτικά, απορρυπαντικά, βασικά είδη περιποίησης βρεφών όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα κ.α, καθώς επίσης σχολικές τσάντες, σχολικά βοηθήματα, ηλεκτρικά είδη όπως σόμπες κλπ.

Δωρεές αλλά και αιτήσεις για στήριξη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα γίνονται δεκτές έπειτα από επικοινωνία με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Κορινθίων από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8:00 – 14:00 στο τηλ. 27413.61022.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, αναζητά εθελοντές για τη στήριξη του Προγράμματος διανομής των προϊόντων.

Οι αιτήσεις έχουν λήξει, αλλά αφού η κοινωνική υπηρεσία του δήμου επεξεργάστηκε τα στοιχεία των πρώτων 200 περίπου δικαιούχων, υπάρχει περίπτωση να λάβει και νέες αιτήσεις.

2. Μητρόπολη ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

«. επείνασα γαρ και εδώκατέ μου φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με . αμήν λέγω υμίν, εφ' όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε». (Ματθ. κε', 35-40)

Η εκκλησία ως γνήσιος φορέας και εκφραστής της ζωής και του λόγου του Κυρίου επιδιώκει την παρουσία του Χριστού στο παρόν. Όπως ο Χριστός φρόντισε για το ψωμί χιλιάδων ανθρώπων μετά από τριήμερη διδασκαλία, έτσι και η Εκκλησία μεριμνά εναγωνίως για τις βιοτικές ανάγκες αστέγων συνανθρώπων μας, ξένων, μεταναστών, περιθωριοποιημένων.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου εκτός της προμήθειας τροφίμων σε ολο των Νομό σε 10δες οικογένειες μέσω της "Θεοπροσφοράς", προσφέρει γεύματα αγάπης σε περισσότερους από 600 συνανθρώπους μας (σε έτοιμα γεύματα αλλά και σε προμήθειες τροφίμων), στην αίθουσα του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου και από το Νοέμβριο του 2008 στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο. Η Εκκλησία θλίβεται και στενάζει για κάθε ψυχή που αδυνατεί να βρεί τα προς το ζην, γι' αυτό και επιδιώκει να οργανωθούν τέτοιες προσφορές αγάπης, ει δυνατόν σε κάθε ενορία.

Εκτός της οργανωμένης προσφοράς συσσιτίου στην Κόρινθο και το Κιάτο, έχει δημιουργηθεί στο Λουτράκι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Ιερού Ναού "Παναγίας Γιάτρισσας", ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής παρέμβασης με:
  • κατ΄οίκον νοσηλεία σε οικονομικά ενδεείς
  • συμβουλευτική στηριξη σε εξαρτημένους απο ουσίες
  • οικονομικά βοηθήματα, ιματισμό και τρόφιμα
  • συμπαράσταση σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα
Στην παρούσα φάση και σε εβδομαδιαία βάση, 140 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα και είδη ένδυσης, ενώ σε καθημερινή βάση καλύπτονται(κατ΄οίκον) οι ανάγκες σίτισης σε 15 άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα

Επίσης μέσω του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου, στον "Ξενώνα της Αγάπης" της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, παρέχεται δωρεάν φιλοξενία σε άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Για να τελεσφορήσουν όμως επί μακρόν τέτοιες προσπάθειες χρειάζεται όλοι οι χριστιανοί να συστρατευθούν στο κάλεσμα του Χριστού μέσω της Εκκλησίας προσφέροντας τους εαυτούς τους ανιδιοτελώς, είτε παράχοντας πληροφορίες για αστέγους - πεινασμένους συνανθρώπους μας, είτε προσφέροντας αγαθά, είτε διακονώντας στο μαγείρεμα και στο σερβίρισμα.

Ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες ολίγοι. Η Εκκλησία σας περιμένει.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Υπεύθυνος συσσιτίου Απ. Παύλου Κορίνθου
Π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, τηλ. 2741024490

3. Ανοιχτή συνέλευση πλατεία Περιβολάκια

Βιώνοντας μια εποχή κρίσης, όπου πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα απαραίτητα, η Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου συνεχίζει να προωθεί κοινωνικές αλληλέγγυες δράσεις, και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει :

Σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γομολάστιχες κλπ) και βιβλία (ξενόγλωσσα και βοηθήματα) όλων των τάξεων, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» Σίνα 37 κάθε μέρα, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μοιραστεί, τις επόμενες ημέρες, σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές για τα παιδιά τους.

Απλώνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Κανείς/Καμία μόνος του/της στην κρίση.

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου
www.perivolakia.gr

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και δελτία τύπου και φυσικά χωρίς κρατικούς πόρους, έδωσαν σχολικά είδη που είχαν μαζευτεί σε περισσότερα από 15 παιδιά οικογενειών.

4. Ανεξάρτητη εθελόντρια, Μάγια Φουριώτη που αναφέρει στο ιστολόγιό της:

Μην ξεχνάτε το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' , το ''Γεύμα Αγάπης'' της Ενορίας Αποστόλου Παύλου, την "Κιβωτό των Παιδιών" στα Εξαμίλια και τον Κοινωνικό Χώρο "Σβούρα" στην οδό Σίνα 37. 'Ολοι δέχονται προσφορές που διοχετεύονται σε συμπολίτες μας.

Μπορώ να βοηθήσω παραλαμβάνοντας τις προσφορές σας. Στείλτε μου ένα μήνυμα και θα επικοινωνήσω μαζί σας.

Λουτράκι- Άγιοι- Θεόδωροι

1. Δήμος

ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με ΕΣΑΣ (πολίτες – καταστήματα – βιοτεχνίες) , αποφάσισε να λειτουργήσει «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Δημοτική τράπεζα ρούχων» για να στηρίξουμε τις οικογένειες του Δήμου μας που χρειάζονται τρόφιμα και ενδύματα.

Τα τρόφιμα και τα ρούχα που θα συλλέγονται θα διατίθενται σε οικογένειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων έχει αρχίσει και θα συνεχίσει να προμηθεύεται προϊόντα, ωστόσο επειδή ποτέ δεν είναι αρκετά, όποιος Δημότης, κάτοικος η επισκέπτης επιθυμεί, μπορεί να προσφέρει αυτά που δύναται, για να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που έχουν σήμερα πραγματική ανάγκη.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & η «Δημοτική τράπεζα ρούχων» ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία. 

ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ

Όσοι κάτοικοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας (συσκευασμένα) η ενδύματα και παιχνίδια, σε καλή κατάσταση (καθαρά), θα μπορούν να τα παραδίδουν στα εξής σημεία:

Λουτράκι: Καθημερινά εκτός Κυριακής και ώρες 09:00 – 13:00 και 17:30 – 20:30 στη Λέσχη Φιλίας (Υψηλάντου & Μπολέτη)

Περαχώρα: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα.
Ίσθμια: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα.
Άγιοι Θεόδωροι: Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 08:00 – 14:00 στο Κοινοτικό κατάστημα. (πρώην Δημαρχείο)

2. Μητρόπολη Κορίνθου

Υπέυθυνος δράσεως στην Παναγία Γιάτρισσα Λουτρακίου
Π. Νικόλαος Βασιλόπουλος, τηλ 2744028020

Δήμος Σικυωνίων

1. Κοινωνικό παντοπωλείο δήμου

Ο Δήμος Σικυωνίων κατανοώντας  την επιδείνωση της καθημερινότητάς που επέφερε η οικονομική κρίση και σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύναμους δημότες του από τις καθημερινές τους ανάγκες, αποφάσισε με την αριθ. 87/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τη δημιουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται στην οδό Νικηταρά αρ. 2 και αποτελεί μία δομή που απευθύνεται σε οικογένειες ή άτομα που είναι κάτοικοι ή δημότες του Δήμου μας και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καλύπτοντας τις πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης τους. Δηλαδή, παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, τρόφιμα, απορρυπαντικά, ενδύματα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια, κλπ.

Ο σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας και έχει ως σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, καθότι στηρίζεται τόσο στην ευαισθητοποίηση και στον εθελοντισμό ατόμων και ομάδων πληθυσμού όσο και στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων, ουσιαστικά δηλαδή στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα, ενώ λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και υποβάλλουν την ειδική αίτηση συμμετοχής προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  • Αίτηση ενδιαφέροντος (διατίθεται από την υπηρεσία)
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από Δ.Ο.Υ. και Ε9.
  • Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής η άλλου δημοσίου φορέα, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.
  • Κάρτα ανεργίας, εφόσον πρόκειται για άνεργους.
  • Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
  • Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο δικαιούχος έχει η δεν έχει ενταχθεί σε άλλο παρόμοιο πρόγραμμα πχ. Γεύματα Αγάπης, κλπ.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και τον έλεγχο των αιτήσεων θα καταρτιστεί άμεσα ο κατάλογος των δικαιούχων και θα αρχίσει η διανομή των τροφίμων.

Όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ή να ενταχθεί στην ομάδα εθελοντών που στηρίζουν τη λειτουργία του, μπορεί να απευθύνεται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου στα τηλέφωνα 27423-60117 (κα Γκαβάγια) ή 27420-20328 (κα Παλαιολόγου), όπου θα δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες.

Καθώς το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου μας βρίσκεται ήδη στον 3ο μήνα λειτουργίας του, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την ευγενική προσφορά τους στη νέα αυτή κοινωνική δομή του Δήμου μας τους παρακάτω:

•    ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ 
για την ευγενική προσφορά της ταμπέλας του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
•    ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΒΟΥΤΖΗ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
για την κάλυψη των αναγκών σε είδη και έπιπλα γραφείου,
•    ΣΙΚΥΩΝ-SUPER MARKET
•    ΚΡΗΤΙΚΟΣ-SUPER MARKET
για την κάλυψη των αναγκών σε ράφια.
•    ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΙΑΤΟΥ
•    LIDL HELLAS-ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
•    ΜΗΛΙΩΤΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"
•    ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΙΑΤΟΥ
•    ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΛΙΩΤΙΟΥ
•    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ ΤΙΤΑΝΗΣ
•    ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΠΟΖΙΚΑ
•    ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ-VIANEX A.E. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
•    ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ
•    ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
για την κάλυψη των αναγκών σε είδη διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, οικιακής χρήσης και σε είδη βρεφανάπτυξης,
•    ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
•    ΚΑΛΟΣ-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
•    ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 1ΟΥ Γ.Ε.Λ. ΚΙΑΤΟΥ   
για την κάλυψη των αναγκών σε σχολικά είδη,

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους δημότες μας που βοηθούν καθημερινά από το υστέρημά τους, αλλά και την Ομάδα Εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου που έχει αναλάβει τη λειτουργία της δομής.  

Ωστόσο οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς, αφού το Κοινωνικό Παντοπωλείο καλείται να στηρίξει σε είδος όλο και περισσότερες οικογένειες. 
Όσοι επιθυμείτε να προσφέρετε είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας μπορείτε να απευθύνεστε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (Νικηταρά 7) κάθε Δευτέρα 7 μ.μ. έως 9 μ.μ. καθώς και το ΚΕΠ καθημερινά από 8 π.μ. έως 8μ.μ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου στα τηλ. 2742360117 και 2742020328.

2. Μητρόπολη

Υπεύθυνος συσσιτίου Μετ. Σωτήρος Κιάτου
Π. Γεράσιμος Λιάκης, τηλ. 2742023074

3. Εκκλησία Μεταμόρφωση Σωτήρος

Από τα πλέον ευχάριστα, ίσως το περισσότερο ευχάριστο, που ήρθε στην αντίληψη μας είναι η αθόρυβη προσφορά του φιλόπτωχου ταμείου της κεντρικής εκκλησίας του Κιάτου, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η sikiona.gr βρέθηκε το πρωί, στα 30 τετραγωνικά μέτρα στην οδό Σωτηρίου Κροκιδά 18. Στον χώρο όπου ένα θαύμα γίνεται κάθε μέρα. Οι πληροφορίες που πήραμε μας άφησαν ευχάριστα έκπληκτους και διαπιστώσαμε με τα μάτια μας ότι δεν έχει χαθεί η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη. Μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι αφού  κατευθύνεται από την εκκλησία είναι αυτονόητο ότι έτσι θα είναι. Στο γεύμα αγάπης ο εθελοντισμός, η φιλαλληλία, η αγάπη για τον ανήμπορο και τον φτωχό, εκπροσωπούνται από ανθρώπους που νιώθουν βαθειά μέσα τους την σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Κάθε μέρα  στην πόλη του Κιάτου και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, περισσότεροι από 750 συμπατριώτες μας  ανήμποροι, ηλικιωμένοι, και δυστυχούντες από την ανεργία νεόπτωχοι, έχουν φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι τους. Ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε μέρα...Στην εποχή που ζούμε δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κάθε μέρα έχουν να λύσουν μια υπερεπειγουσα εξίσωση, αυτήν της επιβίωσης! Με στόχο ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ απο την οδό Κροκιδά 18 ξεκινάει η επίμονη και επίπονη διαδικασία να τελειώσει η μέρα και όλοι να έχουν φάει. Η sikiona.gr υποστηρίζει απολύτως την προσπάθεια και καλούμε όλους όσους μας διαβάζουν να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν. Επειδή καμία καμπάνα δεν χτυπάει αν δεν τραβήξει κάποιος το σκοινί και ελπίζοντας ότι όλοι θέλουν να προσφέρουν ακόμα και 0,50λ€ όσοι το κάνετε να έχετε την σιγουριά ότι θα πάνε σε καλό σκοπό. Για κάθε πληροφορία καλέστε τον αριθμό 2742300442 ή ο κινητό 6976699030 και ο κύριος Νίκος Λέγγας θα σας πληροφορήσει για ότι θέλετε να μάθετε. Περνώντας σταματήστε για 30 δευτερόλεπτα στην οδό Σωτηρίου Κροκιδά 18. Ας βοηθήσουμε όλοι.

Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

1. Δήμος

Σήμερα, παρά ποτέ, είναι αναγκαίο να αναλάβουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να αντιληφθούμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουμε όσες μπορούμε.

Στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των συνδημοτών μας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά τη διανομή τροφίμων σε απόρους (άτομα και οικογένειες), ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Εγκρίθηκαν 91 δικαιούχοι. Σε πρώτη φάση παραλήφθηκαν 106,5 κιλά γραβιέρα και αρχίζει η διανομή της στους δικαιούχους. Θα ακολουθήσει η διανομή και άλλων τροφίμων.

2. Μητρόπολη

Υπεύθυνος του "Ξενώνα της Αγάπης" Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου
Π. Ιωάννης Γιαννακάς, τηλ. 2743031423

Δήμος Βέλου- Βόχας

Ο δήμαρχος Αν. Παπακυριάκος κοινοποίησε τη λειτουργία ενός τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος είναι ανάμεσα στους δικαιούχους για τη διαχείρισή του. Για την πράξη αυτή είμαι πιο δύσπιστη, αν θελήσετε να υποστηρίξετε ρωτήστε πρώτα στα γραφεία του δήμου αν είναι σε ισχύ και που θα διατεθεί το ποσό υποστήριξης.

Σε εφαρμογή της αρίθμ.: 253/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέλου Βόχας, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η ίδρυση Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού καθώς επίσης και η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα των δημοτών για την ενίσχυσή τους (οικονομικά ή υλικά) σας γνωρίζουμε ότι ο λογαριασμός του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βέλου-Βόχας είναι:
333/759821-14 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
στα ονόματα των κ.κ.
-Αννίβα Παπακυριάκου
-Νικολάου Λέκκα
-Νικολάου Ραχανιώτη και
-Νικολάου Μπούρα
Στον ανωτέρω λογαριασμό μπορεί να κατατεθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Για το δήμο Νεμέας δεν βρήκα κάτι σχετικό.

Χαμόγελο του Παιδιού: http://www.hamogelo.gr/files/images/Houses/Needs/anages_korinthos.pdf
Ευθύμειο κέντρο: http://www.efthimeio.gr/Supportus

Νέα ενημέρωση: το φιλανθρωπικό παζάρι της εκδήλωσης Χριστούγεννα Όλοι μαζί στην Κόρινθο https://www.facebook.com/events/539491139395235/

Συγνώμη για τις παραλείψεις στο κείμενο αυτό, αν γνωρίζετε κάτι παραπάνω, ειδοποιήστε με!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου