Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Που είναι το φοιτητικό κίνημα οεο;- Η ΠΑΣΠ της Κορίνθου πάντως θα είναι Σφακιανάκη!


Διάβασα σήμερα το κείμενο του Πέτρου Χασάπη "Που είναι το φοιτητικό κίνημα οεο;"... Έχουν άραγε αφυπνιστεί από την κοινωνικο-οικονομική και πολιτική κατάσταση οι φοιτητές που θα αποτελέσουν την κοιτίδα για την οικονομική και πολιτιστική εξωστρέφεια εκ νέου της Ελλάδας του μέλλοντος; Μάλλον όχι, καθώς ειρωνικά θα έλεγα έπεσε τυχαία μπροστά στα μάτια μου μία ανακοίνωση από παράταξη του πανεπιστημίου της Κορίνθου στο facebook για...εξόρμηση στις αθηναϊκές πίστες!! Όπως αναφέρεται στο κείμενο του Π. Χασάπη:

"Που είναι οι φοιτητές μας; Που έχουν εξαφανιστεί; Δεν έχουν αντιληφθεί άραγε τι συμβαίνει γύρω τους; Το 1973 ξεσηκώθηκαν εναντίον της χούντας με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά σήμερα έχουν λουφάξει στις παρακείμενες καφετέριες. Που είναι οι πρωτοπόροι του πνεύματος; Αναρωτιόμαστε: Τα βρίσκουν όλα εντάξει; Η δημοκρατία την οποία ποθούσαν εκείνοι οι φοιτητές το 1973 αποκαταστάθηκε άραγε ποτέ; Αυτό που έχουμε σήμερα είναι δημοκρατία; Έχει εξουσία στα χέρια του ο λαός;

Μας πιάνει θλίψη να βλέπουμε ένα φοιτητικό κίνημα αδιάφορο για την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τα μνημόνια που ξεπουλούν τη χώρα και εξαθλιώνουν το λαό. Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία οι εκεί φοιτητές είναι πρώτοι στις διαδηλώσεις. Αντίθετα στην Ελλάδα έχουν πλήρως εξαφανιστεί, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια κρίσιμη μάζα αφύπνισης του λαού που έχει βυθιστεί στον καναπέ της απελπισίας. Δεν τους ανησυχεί άραγε τι συμβαίνει; Δεν τους απασχολεί η βίαιη φτωχοποίηση του λαού, δεν βλέπουν τις καθημερινές αυτοκτονίες;

Τι αποδεικνύει αυτό; Αποδεικνύει πως μετά την μεταπολίτευση το φοιτητικό κίνημα καπελώθηκε πλήρως από τα κόμματα. Βρώμισε τα πανεπιστήμια με την κομματική κουρελαρία του και πούλησε έναν αστείο κρατικοδίαιτο προοδευτισμό που κατάντησε Παιδεία, Πανεπιστήμια και Πατρίδα στο σημερινό χάλι.

Μαζί με τους κομματικούς συνδικαλιστές σιώπησε δυστυχώς και το κάλπικο κομματικό φοιτητικό «κίνημα».

Kαιρός ήταν ο λαός να συνειδητοποιήσει την αξία των συμβόλων του".

Η απάντηση ήρθε από την ΠΑΣΠ Κορίνθου. Χωρίς να θέλω να προσβάλλω οποιαδήποτε υποκειμενικότητα ή συλλογικότητα στο χώρο αυτό, η ακόλουθη ανάρτηση δείχνει ένα φοιτητικό 'κίνημα' προσκολλημένο στα ατοπήματα της νεοελληνικής 'κουλτούρας' που υπέστη κρίση παράλληλα με την οικονομία. Θα προτιμούσα, να δω έστω και μία πολιτική πανεπιστημιακή παράταξη τόσο παρωχημένη όσο η ΠΑΣΠ, να κάνει την αλλαγή, να ξεκινά αναπτύσσοντας μία κουλτούρα τοπικιστική και στη συνέχεια, να μεταλλάσσεται κοινωνικά και πολιτικά. Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν λάβω υπόψιν τα δικά μου φοιτητικά χρόνια η απάντηση είναι αρνητική. 

Δράσεις υπάρχουν...συντονιστείτε επιτέλους και αφήστε στο παρελθόν εκδρομές τύπου μπουζούκια και Μύκονος! Ξεκινήστε μία εκστρατεία αναδάσωσης....άδικα έχετε οικειοποιηθεί το πράσινο χρώμα; Ενισχύστε τοπικούς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς συλλόγους με τη συνδρομή σας και την παρουσία σας....οργανώστε μία εξόρμηση με τον ορειβατικό σύλλογο...επικοινωνήστε με τους δήμους της Κορινθίας για να εντοπίσετε ανάγκες σε εθελοντές στις κοινωνικές τους δράσεις. Δεν στέρεψα από ιδέες, αλλά αφήνω κάτι και για εσάς...ως εργασία για το σπίτι! Του λόγου το αληθές ακολούθως:

Ανακοίνωση: Η ΠΑΣΠ Κορίνθου, πιστή στο ραντεβού της με τη διασκέδαση στις ελληνικές νυχτερινές πίστες, επιλέγει το Νότη Σφακιανάκη και την Ιερά Οδό για μια βραδιά μουσικού υπερθεάματος και άφθονων τραγουδιών-επιτυχιών... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!

ΤΙΜΗ ΦΙΑΛΗΣ:120 Ε/ 6 ΑΤΟΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου