Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις για ένα υπέροχο, δημιουργικό και οικονομικό τριήμερο στην Κορινθία



Παρασκευή

1.Έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Παπαοικονόμου. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικά σχέδια από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, αποτυπωμένα με την σύγχρονη προσέγγιση του δημιουργού.

 Η έκθεση αποτελεί ορόσημο για τους φιλότεχνους της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα τέτοιο εικαστικό γεγονός διοργανώνεται στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του συλλόγου πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τέχνη, ανεξάρτητα από την γνώση, την εμπειρία ή τις  πεποιθήσεις, η είσοδος θα παραμείνει ελεύθερη για το κοινό.

Ο Κωνσταντίνος Ν. Παπαοικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 & μεγάλωσε στην Κόρινθο. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο τμήμα Ανακαίνισης & Αποκατάστασης κτιρίων στο ΤΕΙ Πάτρας μετακόμισε στην Οξφόρδη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα σπουδάζοντας Αρχιτεκτονική. Είναι κάτοχος του Bachelor in Architecture & συνεχίζει τις Μεταπτυχιακές του σπουδές. Έργα του έχουν παρουσιασθεί στην Πανελλήνια Έκθεση Αρχιτεκτονικού Έργου του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας ενώ έχει σχεδιάσει & Pavilion για τη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια. 

Ο σύλλογος friends of Art αποτελεί έναν φορέα πολιτισμού στην πόλη της Κορίνθου που έχει στόχο την παρουσίαση και προώθηση όλων των μορφών των τεχνών. Φιλοδοξώντας να συμβάλλει στην κατανόηση και προσβασιμότητα στην τέχνη για μικρούς και μεγάλους, το έργο του συλλόγου αποσκοπεί στον εμπλουτισμό, την υποστήριξη και την εκπαίδευση σε θέματα τέχνης για τους κατοίκους της Κορίνθου, του Λουτρακίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Σύλλογος friends of Art: Κωστή Παλαμά 48, Κόρινθος www.foa.gr
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 12/9 - 21/12,Τετάρτη & Παρασκευή, 19.00 – 21.00
Είσοδος: δωρεάν

Σάββατο

1.Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου οργανώνει συνέντευξη τύπου το Σάββατο 10 Νοεμβρίου και ώρα 10.45π.μ. (στο χώρο του Μουσείου, Ερμού 1) προκειμένου να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το σεμινάριο με τίτλο:

«Απλά … γαστρονομικά … παραδοσιακά»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και στόχο έχει την προβολή της μεσογειακής-κρητικής διατροφής και την επανατοποθέτησή της στην καθημερινή μας διατροφή.

2. Αυτό το Σάββατο 10 Νοέμβρη στις 6.30μμ στη "σβούρα":

Εργαστήριο παρασκευής φυσικών καθαριστικών, με την Χριστίνα Σακελλαράκη.
Θα φτιάξουμε απορρυπαντικά πλυντηρίου και γενικής χρήσης.
Συμμετοχή : 2 ευρώ (καλύπτεται το κόστος αγοράς των υλικών).
Επίσης θα πρέπει να φέρετε πλαστικά μπουκάλια για να πάρετε μαζί σας απορρυπαντικά όταν τελειώσουμε.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή με μήνυμα στη σελίδα https://www.facebook.com/svourakorinthos?fref=ts

3. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑNTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις για την σεζόν 2012 -2013 που μεταδίδονται ζωντανά από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου...

Η παράσταση του Thomas Adès «The Tempest» θα μεταδοθεί στις 10 Νοεμβρίου από τοΑλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Λίγα λόγια για την παράσταση «The Tempest» (η Καταιγίδα):

Ο Βρετανός συνθέτης Thomas Adès κάνει το ντεμπούτο του στη ΜΕΤ με αυτή τη νέα παραγωγή. Η «Καταιγίδα», έχει συγκεντρώσει πλήθος επαίνους και έχει χαρακτηριστεί ως ένα σύγχρονο αριστούργημα. Η καινοτόμα παραγωγή του Robert Lepage αναπλάθει το εσωτερικό της Όπερας Λα Σκάλα σαν το μαγικό νησί, που στεγάζει τη μαγική τέχνη του Πρόσπερου, του εξόριστου Δούκα του Μιλάνου. Ο Simon Keenlyside ερμηνεύει τον Πρόσπερο, όπως και στην παγκόσμια πρώτη του έργου στη Βασιλική Όπερα του Κόβεντ Γκάρντεν, όπου έγινε δεκτή με επαινετικές κριτικές. «Η Καταιγίδα είναι μια εκπληκτική, μοναδική σύνθεση», δηλώνει ο Lepage. «Η όπερα συλλαμβάνει τη μαγεία του τελευταίου έργου του Σαίξπηρ. Είναι ένα κουτί γεμάτο με μαγικά τρικ».

Στο έργο πρωταγωνιστεί η Isabel Leonard στον ρόλο της Μιράντας, της κόρης του Πρόσπερου και ο Toby Spence στον ρόλο του αδελφού του, του Αντώνιου. Ακόμα, η Audrey Luna στον ρόλο του ξωτικού Άριελ, ο Iestyn Davies στον ρόλο του γελωτοποιού Τρίνκουλου, ο Alan Oke στον ρόλο του τερατόμορφου Κάλιμπαν και ο William Burden στον ρόλο του Βασιλιά της Νάπολης. Το λιμπρέτο της Meredith Oakes είναι μια προσαρμογή του πρωτότυπου σαιξπηρικού έργου.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € γενική είσοδος
15 € για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

4. Μουσικό ταξίδι στην Λατινική Αμερική...

tango συνθέσεις από την δεκαετία του ΄'20 έως τα τέλη του 20ού αιώνα
salsa από Κολομβία, Κούβα, πουέρτο ρίκο
son cubano-bolero-chachacha-reggae-reggae fussion

''BUENAVENTURA'':
Deluxe cafe-bar m.Alexandrou, 20100 Kórinthos, Korinthia, Greece

5.Για τους φίλους των αθλημάτων (πατήστε την εικόνα)
 
Κυριακή

1.Η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών της εθελοντικής ομάδας ΄΄ΑΡΩΓΗ΄΄ του Δήμου Βέλου Βόχας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11.00 π.μ. άσκηση στο υπό ανέγερση νέο Δημαρχείο στο Ζευγολατιό. Η άσκηση θα έχει θέμα:
΄΄Διάσωση, απεγκλωβισμό ατόμων από φλεγόμενο κτίριο και προσφορά πρώτων βοηθειών στα θύματα΄΄
Καλούνται όλοι οι δημότες να παρακολουθήσουν την άσκηση.

Προσθήκη λεζάντας
2. Αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στη "σβούρα" οι μικροί μας φίλοι συνεχίζουν τα παιχνίδια τους!

3. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στις 7 μ.μ. το Μουσικό Εργαστήρι “ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” διοργανώνει παρουσίαση-διάλεξη με θέμα: «Τα Κρουστά Όργανα της Ελληνικής Παράδοσης».

Θα παρουσιαστούν όλα τα κρουστά όργανα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή μας μουσική καθώς και τα κρουστά όργανα της αρχαιότητας και του Βυζαντίου.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης, οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να έρθουν  σε  άμεση επαφή με τα παραδοσιακά κρουστά που θα βρίσκονται στο Μουσικό Εργαστήρι, αλλά και να γνωρίσουν το γεωγραφικό τόπο, από τον οποίο κάθε κρουστό προέρχεται, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και μια πρώτη ιδέα για το τοπικό μουσικό ιδίωμα στο οποίο κάθε κρουστό συμμετέχει.

Η παρουσίαση-διάλεξη θα γίνει από τον καθηγητή παραδοσιακών κρουστών Ιωάννη Τσεντούρο, που πλαισιώνει το τμήμα διδασκαλίας Παραδοσιακής Μουσικής που ξεκίνησε φέτος στο Μουσικό μας Εργαστήρι. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου “ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” Περιάνδρου 51-53, πίσω από τον Ι.Ν. Απ. Παύλου στην Κόρινθο, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων  δηλώστε συμμετοχή  στο τηλέφωνο: 6977467187

4. Διαδρομή του ορειβατικού συλλόγου Κορίνθου:
Κυλλήνη (Μπούζι)-Φλαμπουρίτσα- Τρίκαλα,
Ν. Κορινθίας, Διάσχιση
Ορειβατική: Β.Δ.: 3,  Ω.Π. 7-8
Πεζοπορική: Β.Δ.: 2,  Ω.Π. 5-6
Αρχηγοί: Χριστόφορος Καραγεώργος, Ελενα Ηλιάδη

5. Μουσείο περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-5 μ.μ.
Εισιτήριο
Γενική είσοδος: 3 ευρώ
Μειωμένο εισιτήριο: 1,5 ευρώ

Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Βασικοί στόχοι του μουσειολογικού σχεδιασμού είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής. Η επιδίωξη αυτή αποτυπώνεται μουσειολογικά με την ανάπτυξη της έκθεσης σε δύο ενότητες: η πρώτη αφορά το περιβάλλον της περιοχής, ενώ η δεύτερη αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αυτό επηρέασε την ανάπτυξη της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικότερα των παραδοσιακών επαγγελμάτων. Διαβάστε λεπτομέρειες

Επιπρόσθετα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου