Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Θέσεις εργασίας που 'τρέχουν' στην Πελοπόννησο

Ανακοινώνονται οι προσλήψεις 3.571 μονίμων, ενώ παράλληλα κόβονται μαχαίρι στους ΟΤΑ, εξαιτίας του Μεσοπρόθεσμου. Η κατάσταση της αγοράς εργασίας έχει ως εξής τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με στοιχεία του e-dimosio.gr:

Συνολικά 3.571 προσλήψεις μονίμων «επιτρέπει» το Μεσοπρόθεσμο να γίνουν μέσα στο 2013. Μπορεί να ακούγονται πολλές αλλά στην ουσία είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα έτη εάν αναλογιστούμε ότι οι 1.500 περίπου από αυτές προορίζονται για ένστολο προσωπικό στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας.

Μαχαίρι στους ΟΤΑ

Δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού οποιασδήποτε ειδικότητας τους Δήμους και στις περιφέρειες. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, τις ανάγκες τους σε προσωπικό θα καλύψουν οι ΟΤΑ με προσωπικό ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για ειδικότητες όπως καθαριστές, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, βοηθοί βρεφοκόμων, ναυαγοσώστες, καλλιτεχνικό προσωπικό, κ.α. Η κατηγορία των ΟΤΑ πλήττεται περισσότερο καθώς ο κύριος όγκος των απολύσεων θα γίνει από τους αυτούς.

Διαγωνισμός για 200 εφοριακούς

Νέος διαγωνισμός για 200 εφοριακούς αναμένεται να γίνει μέσα στο έτος. Ο διαγωνισμός αυτός θα είναι μέσω ΑΣΕΠ και εξετάζεται μήπως καλυφθούν και θέσεις από τους επιτυχόντες του προηγούμενου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του υπ. Οικονομικών.

Ελάχιστοι Εκπαιδευτικοί

Ελάχιστες θα είναι οι προσλήψεις διδακτικού προσωπικού για το 2013. Σύμφωνα με όσα ορίζει το Μεσοπρόθεσμο: «Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τα έτη 2013 και 2014, δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις διοικητικού προσωπικού, ενώ για το διδακτικό προσωπικό ο λόγος προσλήψεων-αποχωρήσεων θα διαμορφωθεί στο 1:10». Υπενθυμίζουμε ότι φέτος οι προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού ήταν 174 (40 για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 134 για την Δευτεροβάθμια).

Προσλήψεις από το Υπουργείο Υγείας

Στην πρόσληψη πρόσθετου επικουρικού προσωπικού, προκειμένου να ενισχυθεί η λειτουργία των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, προχωρά το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν 777 άτομα, μέσω ΑΣΕΠ, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οκτάμηνης διάρκειας.

Αναλυτικότερα, θα προσληφθούν:
  • 220 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και
  • 110 άτομα σε θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας,
  • 220 άτομα σε θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και
  • 227 άτομα σε θέσεις προσωπικού λοιπών καθηκόντων
Προσλήψεις στο ΙΚΑ

Την πρόσληψη 400 υγειονομικών στο ΙΚΑ με 12μηνη σύμβαση ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Οι 400 υγειονομικοί θα απορροφηθούν στα κατά τόπους Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του με σκοπό να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής για την επανεξέταση των δικαιούχων συντάξεων αναπηρίας. Η διαδικασία πρόσληψης, τα δικαιολογητικά και οι ειδικότητες θα ανακοινωθούν σύντομα από το Ιδρυμα.

Θέσεις εργασίας που τρέχουν τον Νοέμβρη στην Πελοπόννησο:

Μεγαλόπολη

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. -Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά έντεκα (11) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ηπείρου, που εδρεύει στη Πάτρα, για την Περιοχή Σπάρτης (με έδρα απασχόλησης το Νομό Λακωνίας και τα Κύθηρα), για τις θέσεις που ακολουθούν:
  1. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ) 1 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΩΝ 8
  2. ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ 1
  3. ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 16/11/2012 ΈΩΣ 26/11/2012

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 139 και ΑΓΙΔΟΣ, Τ.Κ.23100 - ΣΠΑΡΤΗ απευθύνοντάς την στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΠΑΡΤΗΣ/ Τομέας Υποστήριξης υπόψη κας ΔΑΡΔΑΒΕΣΗ Λαμπρινής ή ΚΟΡΟΛΗ Βασιλικής (τηλ. επικοινωνίας: 27310-81721).

Καλάβρυτα

Η Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» (ΧΚΚ), σύμφωνα με την από 18/9/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου, συνολικού αριθμού εξήντα οκτώ (68) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών αναγκών των υπηρεσιών της, που εδρεύουν στο Χελμό Καλαβρύτων και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ανά κωδικό θέσης)

Κωδικός θέσης Υπηρεσία Έδρα υπηρεσίας Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
  • 101 ΧΚΚ Χελμός Φροντιστές / χειριστές εναέριων αναβατήρων μεταφοράς προσωπικού με συρματόσκοινα ΥΕ 2 μήνες 16
  • 102 ΧΚΚ Χελμός Υπάλληλοι υποδοχής και εξυπηρέτησης πελατών ΔΕ 2 μήνες 13
  • 103 ΧΚΚ Χελμός Υπάλληλοι καταστήματος ειδών σκι ΔΕ 2 μήνες 5
  • 104 ΧΚΚ Χελμός Πιστέρ - τραυματιοφορείς ΥΕ 2 μήνες 4
  • 105 ΧΚΚ Χελμός Χειριστές διαστρωτικών μηχανημάτων ΥΕ 2 μήνες 5
  • 106 ΧΚΚ Χελμός Παρκαδόροι ΥΕ 2 μήνες 3
  • 107 ΧΚΚ Χελμός Υπάλληλοι Καφετέριας, μπαρ, εστιατορίου 2 μήνες 12
  • 108 ΧΚΚ Χελμός Εκπαιδευτές σκι & Snowboard 2 μήνες 10
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Α.Ε. Ο.Τ.Α., 25001 Καλάβρυτα, υπόψη Κυρίας Μ. Γουρζέλα (τηλ. επικοινωνίας: 6942559999).

Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για ένα κωδικό θέσης. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κωδικών σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση.

Πάτρα

Η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, είκοσι ενός (21) ατόμων έμμεσα ωφελουμένων, για την υλοποίηση της Πράξης "ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ- Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Πατρέων»" με κωδικό MIS 377140, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2.14401/6.3280/21-06-2012 απόφαση Ένταξης του υποέργου στο Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού".

Προϋποθέσεις συμμετοχής.

Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:

Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και
Να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και υποχρεωτικά κάτω του ορίου των τριάντα (30) ετών.

Ειδικότητες απασχόλησης.
  • Κοινωνικοί Λειτουργοί, αριθμός απασχολούμενων 4
  • Διοικητικό Προσωπικό, αριθμός απασχολούμενων 8
  • Προσωπικό Καθαριότητας, αριθμός απασχολούμενων 2
  • Στελέχη Κουζίνας, αριθμός απασχολούμενων 3
  • Γεωπόνοι, αριθμός απασχολούμενων 1
  • Επιστάτες, αριθμός απασχολούμενων 1
  • Ψυχολόγοι, αριθμός απασχολούμενων 1
  • Φιλόλογοι, αριθμός απασχολούμενων 1

Προθεσμίες υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Από 12 Νοεμβρίου 2012 έως 27 Νοεμβρίου 2012. 
Ανάρτηση ολόκληρης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος έχει πραγματοποιηθεί:
α) στην ιστοσελίδα της ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ www.stirixiamke.gr
β) στα γραφεία της ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ
γ) σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του Δήμου Πατρέων (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και Κοινωνικός Οργανισμός, Τράπεζα Τροφίμων, κλπ) όπου υλοποιείται το πρόγραμμα στο Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ του Ν. Αχαΐας, στον οποίο υλοποιείται η Πράξη.

Υποβολή αιτήσεων.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή (10:00-14:00) στα γραφεία της ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ, Καποδιστρίου 96, 262 24 – Πάτρα. Τηλ. Επικοινωνίας: 2613012630

Η άλλη όψη....απολύσεις!

Ποιοι απειλούνται με απόλυση

-Όσοι κατέχουν διοικητικές θέσεις στο Δημόσιο.
-Είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.
-Έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Όσοι οδηγηθούν στην εφεδρεία θα λαμβάνουν για ένα χρόνο το 75% των αποδοχών τους. Αν δεν καταφέρουν να μετακινηθούν, θα απολύονται, με μειωμένη αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου