Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κιάτο: εκδήλωση κατά των ναρκωτικών με στόχο τη συγκέντρωση ποσού για το ΚΕΘΕΑ

EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΑΞΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ
 Σκυταλοδρομία ανθρωπιάς ξεκινά η Μεταμόρφωση στο Δήμο Σικυωνίων
Το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012, στις 7:00΄μ.μ., στα πλαίσια του εορτασμού της 23ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου πολιτιστική εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ». Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η θεατρική Ομάδα Μεταμόρφωση, ο Δήμος Σικυωνίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σε συνεργασία με τη Σικυώνια Σκηνή του Ν.Π.Δ.Δ. «Η Μηκώνη». Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο πρόγραμμα ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
α) Χαιρετισμός από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του AIDS (UNAIDS), κα. Μέρω Κεσεσίογλου.
β) Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Δήμο Κορινθίων για τη συνέχιση και διάδοση της Ιδέας.
γ) Θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματος του έργου «Η Δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα», της Ντίνας Γιαμπουράνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.
δ) Ομιλία σχετικά με την αγωγή υγείας και την πρόληψη από τα θεμέλια της ζωής, με στόχο μια νέα προσέγγιση διαπαιδαγώγησης, από την κ. Ιωάννα Μαρή, Πρόεδρο της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Σωματείων Προγεννητικής Αγωγής (σε 19 χώρες του κόσμου) και της αντίστοιχης Ελληνικής Οργάνωσης με πρόσβαση στα Ηνωμένα Έθνη (Ειδικό Συμβουλευτικό Καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ).
ε) Προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Καθαρό Ραδιόφωνο», του Γιώργου Τελτζίδη.
στ) Ομιλία για το έργο και τη δράση της ΣΤΡΟΦΗΣ, από την κοινωνική λειτουργό και υπεύθυνη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, κ. Κυρατσώ Σκοδρογιάννη.
ζ) Ομιλία για το έργο και τους τρόπους παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, από το γνωστό δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ΚΕΘΕΑ, κ. Κώστα Αρβανίτη.
Συντονιστής: Βασίλης Π. Μπόκος, Δικηγόρος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Για τον ίδιο σκοπό, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, στις 12.00΄ μ.μ., στην αίθουσα θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου, η κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες», από το παιδικό τμήμα της «Σικυώνιας Σκηνής», σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή, για τα σχολεία της περιοχής.
Και οι δύο εκδηλώσεις έχουν συμβολικό εισιτήριο 3 ευρώ.

Σκοπός της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ είναι η κατανόηση, η ευαισθητοποίηση και ο ανοικτός διάλογος με τους νέους για το πρόβλημα των ναρκωτικών, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει λάβει τραγικές διαστάσεις. Με την ενημέρωση, τη σωστή αγωγή και πρόληψη και την αρωγή της Πολιτείας, η κοινωνία μπορεί να απαλλαγεί από το φαινόμενο. Έτσι, με τη φετινή μας προσπάθεια, ευχόμαστε ο νέος θεσμός, με κινητήριο δύναμη την ανθρωπιά, να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Το όραμά μας είναι, στα πλαίσια του θεσμού που καθιερώνουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, να διοργανώνονται παντού, κάθε χρόνο, ανάλογες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, καθώς τα παιδιά και οι νέοι είναι το μέλλον και πρέπει να είναι φορείς της ελπίδας για μια καλύτερη κοινωνία.

Με αυτό το σκεπτικό, φέτος επιλέχθηκε το πρόγραμμα ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ, με έδρα την Αθήνα, ένα μεγάλο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, που απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Υποστηρίζει άτομα από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη, ή νέους που παραπέμπονται εκεί από τις δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση.
Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις:
Δέσποινα Ερρίκου, 6944-613.607, 210-38.23.850, errikou@eexi.gr 
Καλλιόπη Παπαδά, 6944-623.418, 210-93.48.074, kalliopipapada@yahoo.gr
Η ιδέα και η πρωτοβουλία για μια καινούρια μέρα Πράξης και Σεβασμού στον Συνάνθρωπο

Η αφετηρία αυτής της προσπάθειας ορίζεται στο Δήμο Σικυωνίων το 2004. Αγκαλιάστηκε από την τότε δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Άγγελο Παπαγγελόπουλο και, μετά από κατάλληλες επαφές και προετοιμασίες, την 16-5-2004 διοργανώθηκε από το Δήμο Σικυωνίων, την ΔΕΑΠΑΣ, την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση του Aids (UNAIDS) κ. Μέρω Κεσεσίογλου, το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής (Μ.Κ.Ο.), μία πολιτιστική-φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Τζένη Καρέζη με το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Το λουρί του Σωκράτη» από την παιδική σκηνή Μουλκίου Κορινθίας, σε σκηνοθεσία Κ. Γιαμπουράνη. Μία λαμπρή εκδήλωση που είχε στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Τα έσοδα διατέθηκαν στο Ορφανοτροφείο «ΕΛΛΑΣ».

Η ιδέα της καινούριας αυτής μέρας προτάθηκε από την Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη, που τότε σκηνοθέτησε τα παιδιά της Παιδικής Σκηνής Μουλκίου. Πηγές της ιδέας αποτέλεσαν τόσο το ίδιο το έργο του Δημήτρη Ποταμίτη (Το λουρί του Σωκράτη), που εμπεριείχε το στοιχείο της «αλλαγής και μεταμόρφωσης» του εσωτερικού κόσμου του ανθρώπου, όπου ο σεβασμός στη φύση και στον άνθρωπο και η προσφορά δεν θα εκφράζονται απλά, αλλά θα γίνονται πράξη μέσα στην καθημερινότητά μας, όσο και το φιλανθρωπικό έργο της κ. Μ. Κεσεσίογλου, που προσπαθεί να κάνει πράξη το όραμα για ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να απολαμβάνουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και το γεγονός ότι ο κύριος δημιουργικός παράγοντας της όλης παράστασης ήταν τα παιδιά, το μέλλον μας. 
Το 2010 η «Μεταμόρφωση», σε συνεργασία με την Πρέσβειρα κ. Μ. Κεσεσίογλου, το Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και την Ελληνική Δράση Αφρικής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για να καθιερωθεί η 23η Οκτωβρίου κάθε χρόνου ως καινούρια Παγκόσμια μέρα πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στον Συνάνθρωπο και συνδιοργάνωσαν ανάλογη πολιτιστική φιλανθρωπική εκδήλωση στις 23 Οκτωβρίου του 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτήριων Νέα Γενιά Ζηρίδη στα Σπάτα, όπου παρουσιάστηκε το θεατρικό έργο του Θωμά Χαλβατζή «Το Μυστικό της Ζωής» από την νέα Παιδική Σκηνή Μουλκίου Κορινθίας σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση», πιστεύοντας βαθιά ότι μέσω της τέχνης ο σημερινός άνθρωπος -μάρτυρας μιας εποχής όπου έχει απολεσθεί ο σεβασμός στον άνθρωπο και υμνεί το χρήμα ως αυτοσκοπό- μπορεί να οδηγηθεί σε πνευματική μεταμόρφωση. H μεταμόρφωση πρέπει να κυριαρχήσει στη ζωή μας για την αναγεννήσει, ώστε να ζούμε σε αρμονία με τη φύση με τις υψηλές κοινωνικές αξίες. Η Ομάδα έχει το όραμα για έναν καινούριο άνθρωπο. Έναν βαθιά συνειδητοποιημένο άνθρωπο που θα δει ότι είναι συνυπεύθυνος για την τραγική σημερινή κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης και θα ξεκινήσει να οικοδομεί ένα διαφορετικό κόσμο που θα μάχεται ενάντια στη βαρβαρότητα και σε κάθε τι που βλάπτει την αρμονία και ισορροπία της κοινωνίας με ένα νέο σύστημα πνευματικών αξιών. Η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας από όλους μας, βοηθάει να νιώθουμε ότι όλοι είμαστε ΕΝΑ μέσα στο σώμα της ανθρωπότητας, της χώρας μας, της πόλης μας, της μικρής τοπικής κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου