Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

32 σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς αυτοαξιολόγηση

Ορίστηκαν οι σχολικές μονάδες που θα προχωρήσουν σε αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου τους με απόφαση του Υφυπουργού, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η αυτοαξιολόγηση θα πραγματωθεί σε 32 σχολεία, 3 νηπιαγωγεία, 27 δημοτικά και 2 ειδικής αγωγής. Όσον αφορά την Κορινθία, στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης θα τεθούν τα νηπιαγωγεία Περιγιαλείου και Αγ. Βασιλείου και το 2ο Δημοτικά Ξυλοκάστρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΣ, οι εκπαιδευτικοί θα αξιολογούνται από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας ετησίως ή ανά δύο χρόνια ως προς το υπηρεσιακό τους έργο και από σχολικό σύμβουλο κάθε τέσσερα χρόνια για το παιδαγωγικό/διδακτικό τους έργο.

Επίσης, ο κάθε εκπαιδευτικός θα έχει ατομικό φάκελο αξιολόγησης στον οποίο θα περιγράφονται (και από τον ίδιο) όλες οι δράσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα κρίνονται θετικά, θα πρέπει να παρακολουθούν επιμορφωτικά προγράμματα και θα επαναξιολογούνται στον τομέα που υστερούν μετά από ένα χρόνο. Θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις ευθύνης μόνο όσοι αξιολογούνται για το εκπαιδευτικό τους έργο «πολύ καλά» και «εξαιρετικά». Η αξιολόγηση, σύμφωνα με την πρόταση της ομάδας εργασίας του υπουργείου Παιδείας, έχει διαπιστωτικό και διαμορφωτικό χαρακτήρα και διακρίνεται σε ετήσια και περιοδική.

O υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μίλησε στις 16/11 στον«ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών:

«Το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ήταν από τις βασικές μας προτεραιότητες, όπως εξετέθη στις προγραμματικές δηλώσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Ορίσαμε μια επιτροπή να μελετήσει τα δεδομένα και να μας κάνει πρόταση. Μας την παρέδωσαν την Δευτέρα και την αναρτήσαμε αμέσως ολόκληρη -για λόγους διαφάνειας και διαβούλευσης – στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Παιδείας. Μαζί με αυτήν αναρτήσαμε και τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησαν περίπου 15.000 εκπαιδευτικοί. Αυτά τα δύο πορίσματα τα θέσαμε σε γενική διαβούλευση με τους φορείς της εκπαίδευσης. Από εκεί και έπειτα, θα ακολουθήσει διάλογος, προκειμένου να καταλήξουμε στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου